Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Γερμανοί πολιτικοί θέλουν πρόστιμα € 500.000 από το Facebook αν δεν αφαιρέσει τις «ψευδείς ειδήσεις» μέσα σε 24 ώρες



Ο κοινοβουλευτικός πρόεδρος τουΣοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD),ισχυρίστηκε ότι οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook θα πρέπει να αφαιρούν τις «ψευδείς ειδήσεις» εντός 24 ωρών αλλιώς να αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως € 500.000 ($ 522.000)




​«Το Facebook δεν έχει χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα να ρυθμίσει αποτελεσματικά το θέμα της ίδιας της διαχείρισης παραπόνων», δήλωσε ο Oppermann σε συνέντευξή του στο Der Spiegel την Παρασκευή. Ως εκ τούτου, «από πλατφόρμες που κυριαρχούν στην αγορά, όπως το
Der Spiegel θα απαιτείται εκ του νόμου η οικοδόμηση ενός νομικού γραφείου προστασίας στη Γερμανία, διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο», πρόσθεσε.

Οι Γερμανοί πολιτικοί φοβούνται ότι η ρητορική μίσους και οι «πλαστές ειδήσεις» θα μπορούσε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου έτους, με τα ακροδεξιά κόμματα να κερδίζουν έδαφος στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια της πολιτικής ανοικτών θυρών για τους πρόσφυγες, της Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι εταιρείες είναι υπεύθυνοι για ό, τι συμβαίνει στις πλατφόρμες τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιδράσει», σημείωσε ο Volker Kauder, ανώτερο στέλεχος του CDU.

Η νομοθεσία θα υποχρεώνει τις πλατφόρμες των social media να ιδρύσουν γραφεία που θα ανταποκρίνονται στις καταγγελίες ατόμων που επλήγησαν από απεχθή μηνύματα. «Υψηλές κυρώσεις» θα περιμένουν τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους, προειδοποίησε.

Την Πέμπτη, το Facebook είπε σε μια δήλωση ότι, αν και πιστεύει πως πρέπει να «δίνει στον κόσμο φωνή», αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης ψευδών ειδήσεων στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, οι εταιρείες τρίτων που το Facebook έχει αναθέσει την αστυνόμευση για φάρσες και «πλαστές ειδήσεις» περιλαμβάνουν την Washington Post, η οποία πρόσφατα παραδέχθηκε σε άρθρο της ότι το θέμα της «Ρωσική προπαγάνδα» και «πλαστές ειδήσεις» βασίστηκαν σε εικονική έρευνα.

Αντιμετωπίζοντας απειλές της νομικής δράσης, η εφημερίδα Washington Post αναγκάστηκε να προσθέσει σημείωμα ενός συντάκτη παίρνοντας αποστάσεις από την αμφίβολη ιστοσελίδα, PropOrNot, που είχε αρχικά εγκριθεί ως ακομμάτιστη ομάδα εμπειρογνωμόνων με θέμα «Ρωσική προπαγάνδα».

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα για το πόσο αποτελεσματικά το Facebook θα αφαιρεί παράνομο περιεχόμενο. Εάν τα ποσοστά απομάκρυνσης αποτυγχάνουν να αναπτυχθούν, «επείγουσες νομικές συνέπειες » θα μπορούσε να ακολουθήσουν.

«Αναμένουμε σημαντικές βελτιώσεις στην πράξη απομάκρυνσης από το Facebook. Το πρότυπο για την απομάκρυνση πρέπει να είναι το γερμανικό δίκαιο», δήλωσε ο Maas στην Sueddeutsche Zeitung, την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς κατηγόρησε το Facebook ότι «δηλητηριάζει το κοινωνικό κλίμα» στη Γερμανία και στο εξωτερικό, προειδοποιώντας ότι η χλιαρή θεραπεία και η αλαζονεία του γίγαντα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης προς την ηλεκτρονική ρητορική μίσους είναι «όλο και πιο ανυπόφορη και επικίνδυνη».

Το Facebook «συνεχίζει να συμμετέχει μαζικά στην δηλητηρίαση του κοινωνικού κλίματος, όχι μόνο στη Γερμανία», δήλωσε ο Christoph Heubner, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς (IAC), όπως αναφέρεται από τα γερμανικά πρακτορεία ειδήσεων. «Προφανώς, οι υπεύθυνοι στο Facebook δεν λαμβάνουν τον [Γερμανό] υπουργό Δικαιοσύνης ούτε τον Γερμανό νομοθέτη στα σοβαρά», πρόσθεσε.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το Facebook αναλαμβάνει ρόλο παγκόσμιου Υπουργού Αλήθειας με «συμβούλους» τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ, αυτά που ευχαρίστησε προσωπικά ο Ρόκφελερ σε μια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για τη διακριτική βοήθεια τους στην επιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.


Βάζουν «λύκους» να φυλάνε τα «πρόβατα»- δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου