Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πληρώστε… 1 € για Τέλη Κυκλοφορίας και καθαρίσατε!!!





Πληρώνουν μόλις 1 € για την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας του 2017 και … εκ πρώτης όψεως είναι νομιμόματοι!!! Μορφή επιδημίας έχει πάρει φέτος η καταβολή έναντι των τελών κυκλοφορίας ποσού … 1€ με την επιλογή που κάνουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ να είναι ξεκάθαρη: «Δεν καταθέτω πινακίδες του αυτοκινήτου» το κυκλοφορώ κανονικά και «δεν πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας»!!



Μιλάμε δηλαδή για μια εξελιγμένη μορφή του «Δεν πληρώνω» όπου δεν υπάρχει πλήρης άρνηση της υποχρέωσης, αλλά …μερική και τεκμηριωμένα!

Στις μεγάλες Εφορίες της επαρχίας, όπως σε αυτές της Πελοποννήσου, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καταθέτουν στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, επιστολή με την οποία στοιχειοθετούν απόλυτα την κίνησή τους να καταθέσουν ποσό 1 € στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έναντι του ποσού που θα έπρεπε να πληρώσουν κανονικά για Τέλη Κυκλοφορίας.

Σε αυτή την επιστολή αναφέρουν πως «το γραμμάτιο πληρωμής υπέρ του Δημοσίου» συνιστά «έναντι των τελών Κυκλοφορίας έτους 2017» τα οποία δεν είναι ανταποδοτικά ως …όφειλαν!

Όπως αναφέρουν στην επιστολή -που καταθέτουν στον προϊστάμενο της εκάστοτε ΔΟΥ και την κοινοποιούν από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι και στον Δ/ντη της Τροχαίας- η εξόφληση ολόκληρου του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα Τέλη έχουν επιβληθεί από το Κράτος με ανταποδοτικό σκοπό και προκειμένου να βελτιώνεται και να συντηρείται το οδικό δίκτυο!

Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται καθώς οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κινούνται σε ένα «άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο» κυρίως στην Επαρχία και όπως επισημαίνεται στην εν λόγω επιστολή «δεν υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση από το Κράτος για το που επανεπενδύθηκαν και πόσα από τα χρήματα που εισπράχθηκαν τα προηγούμενα έτη για Τέλη Κυκλοφορίας, προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα για το εάν κατευθύνθηκαν για την βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής μας»!!!

Μάλιστα, όσοι έχουν καταθέσει τέτοιου τύπου επιστολή έχουν δεχτεί οδηγίες σε περίπτωση που τους σταματήσει άνθρωπος της Τροχαίας και επιχειρήσει να τους γράψει επειδή δεν έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας να υποδεικνύουν αντίγραφο τόσο της κατάθεσης του 1 € στο Ταμείο Παρακαταθηκών, όσο και της επιστολής και να προχωρούν σε … μήνυση κατά του «οργάνου» για «παράβαση καθήκοντος» !!!

Έχουν άδικο;;; Έ, ρε πανηγύρια !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου