Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΕΡΑΤΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!!





Αν νομίζετε ότι έχετε μια άσχημη μέρα, ξανασκεφτείτε το, δεν έχετε καν ιδέα τι θα πει ατυχία.Γιατί εδώ μιλάμε για τους πιο άτυχους ανθρώπους της οικουμένης, που τους βρήκε η συμφορά στα καλά καθούμενα.Ας δούμε τις εξωφρενικές ιστορίες τους...


Μία γυναίκα ίσως είναι η πιο άτυχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού οι φυσικές καταστροφές της έχουν στοιχίσει πάνω από μία φορά..






Η Melanie Martinez που κατοικούσε στην Λουιζιάνα των Ήπα έχασε 4 φορές το σπίτι της από τους τυφώνες «Μπέτσι» το 1965, τον Juanτο 1985, τον Τυφώνα George το 1998 και τον τυφώνα Κατρίνα το 2005. 


Η Οδηγός Λεωφορείου είδε την τύχη να της χαμογελά όταν μία τηλεοπτική εκπομπή ξαναέχτισε το σπίτι της , όμως στις 29 Αυγούστου του 2013 ο μικρός τυφώνας Isaac σχεδόν εξαφάνισε το σπίτι της, με εκείνη και την οικογένειά της να σώζονται την τελευταία στιγμή από τα σωστικά συνεργεία!
 


Ο Tsutomu Yamaguchi είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο έπεσαν πάνω δύο πυρηνικές βόμβες!!





Ο Tsutomu Yamaguchi είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος επιζών και από τις δύο πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Στις 6 Αυγούστου 1945, ο άτυχος μηχανικός επισκέφτηκε τη Χιροσίμα για δουλειά. 


Δευτερόλεπτα αφότου ανέβηκε στο τραμ, στις 8:15 το πρωί, είδε το διαβόητο «μανιτάρι» που στέρησε ακαριαία τη ζωή σε 140.000 (από τους 350.000) κατοίκους της πόλης. 

Παρά το γεγονός ότι απείχε μόλις 2 χιλιόμετρα από το «σημείο 0», τη γλίτωσε με σοβαρά εγκαύματα και κατεστραμμένο τύμπανο. 

Την επόμενη μέρα, ο Yamaguchi, περνώντας μέσα από σωρούς καμμένων και νεκρών ανθρώπων, πήρε το τρένο για το Ναγκασάκι, κάπου 290 χιλιόμετρα μακριά από τη Χιροσίμα. 

Μόλις έφτασε στην πόλη, στις 11:02 το πρωί, είδε μια παρόμοια λάμψη: κι όμως, ήταν και πάλι ατομική βόμβα, αυτή τη φορά μάλιστα μεγαλύτερης ισχύος! 

Ο Yamaguchi επιβίωσε ωστόσο και από αυτή τη συμφορά, με τα τραύματά του να παραμένουν σε επιδέσμους για 12 ολόκληρα χρόνια. Τυχερός που γλίτωσε ή άτυχος που βρέθηκε και στα δύο επίμαχα σημεία, είναι θέμα ερμηνείας…

Μία γυναίκα ήταν παρών σε 2 από τα μεγαλύτερα ναυάγια της ανθρωπότητας. Αν αυτό δεν είναι γκαντεμιά, τότε τι είναι;





Στη ναυτική παράδοση, η παρουσία μιας γυναίκας εν πλω είναι κακός οιωνός. Καμιά, όμως, γυναίκα εν πλω δεν ήταν χειρότερος οιωνός από την Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλο της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγηησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό. 


Η καριέρα της Τζέσοπ άρχισε στο Ολυμπικό, αδερφάκι του Τιτανικού, που στις 20 Οκτωβρίου 1910 συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ. Δύο χρόνια αργότερα πήρε προαγωγή για τον Τιτανικό με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη. Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.


Πως θα σου φαινόταν αν ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη;





Η Αν Χότζες έγινε γνωστή στο παγκόσμιο όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση. 


Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία. 

Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες. 

Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατέσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν αν τον ξεφορτωθεί άρον άρον.

Ολόκληρο χωριό κερδίζει το λαχείο, εκτός από έναν






Κάθε Χριστούγεννα στην Ισπανία διατίθεται ένα λαχείο με τόσο τεράστια ποσά και τόσους υπερτυχερούς που ονομάζεται «El Gordo», που μεταφράζεται σαν «Το Μεγάλο». 


Το μικρό χωριό του Sodeto λοιπόν είχε έναν πολύ καλό λόγο για πανηγυρισμούς, όταν και τα 70 νοικοκυριά της κοινότητας μοιράστηκαν έναν λαχνό (με νούμερο 58268), ο οποίος κλήρωσε το τερατώδες ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ (πρώτος λαχνός), το οποίο διανεμήθηκε σε όλους τους κατοίκους. 

Όλους; Όχι ακριβώς, καθώς ο καλός λαχειοπώλης ξέχασε να χτυπήσει την πόρτα του Κωστή Μητσοτάκη, ο οποίος έμεινε εκτός φιέστας! Ατυχία βουνό...


Στοιχειωμένη σφαίρα Σε απόλυτους όρους ατυχίας, είναι δύσκολο να αγγίξει κάποιος τα επίπεδα του Henry Zeigland. 







Όλα ξεκίνησαν το 1883, όταν χώρισε τη συμβία του, η οποία αυτοκτόνησε από τον καημό της. 

Ο αδερφός της άτυχης κοπέλας έβαλε τότε σκοπό να ξεκάνει τον Ziegland: τον εντόπισε στον κήπο του σπιτιού του και τον πυροβόλησε. Πιστεύοντας ότι τον είχε σκοτώσει, έστρεψε την κάννη πάνω του και αυτοκτόνησε. 

Ο Ziegland ήταν ωστόσο ζωντανός, με τη σφαίρα να τον βρίσκει επιδερμικά και να καρφώνεται σε δέντρο της αυλής του. Πίστεψε λοιπόν ότι ήταν ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου! 

Η ιστορία δεν τελειώνει ωστόσο εδώ: χρόνια αργότερα, ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το γηραλέο δέντρο που είχε σφηνωμένη μέσα του τη σφαίρα. 

Το έργο φάνταζε τόσο δύσκολο που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δυναμίτη για να κατεδαφίσει το πελώριο δέντρο. Κι όμως, η έκρηξη έστειλε τη σφαίρα κατευθείαν στο κεφάλι του Ziegland, σκοτώνοντάς τον επιτόπου. Χωρίς λόγια...


Ο πιο άτυχος άντρας της Βρετανίας Ο John «Συμφοράς» Lyne έχει το παρατσούκλι του πιο άτυχου άντρα της Αγγλίας, κι όχι άδικα.




Ο τύπος έχει επιβιώσει από 16 δυστυχήματα, περιλαμβανομένων κεραυνοβολήσεων, κατολισθήσεων και τριών τροχαίων ατυχημάτων! 

Υπήρχε βέβαια και η φορά που πέτρα τον χτύπησε στο στόμα θρυμματίζοντάς του 8 δόντια. 

Η περιβόητη ατυχία του Lyne καλύπτει όλη σχεδόν τη ζωή του, με την ίδια την επιβίωσή του κατά τη γέννησή του να φαντάζει θαύμα. 

Το πλέον ξακουστό ωστόσο παράδειγμα ατυχίας συνέβη όταν ήταν έφηβος: πέφτοντας από δέντρο, έσπασε το χέρι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία. Κατά την επιστροφή του στο σπίτι, το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε τράκαρε, με τον Lyne να σπάει το ίδιο χέρι σε διαφορετικό σημείο! Και ναι, ήταν Παρασκευή και 13...


Φανταστείτε τη σκηνή: είναι χειμώνας και ο πάγος καλύπτει τα πάντα.





Ο Harry Jenkins και τα δυο του φιλαράκια έχουν πάει για ψάρεμα στη Μινεσότα, με τη λίμνη να είναι εντελώς παγωμένη. 

Στην προσπάθειά του να ανοίξει τρύπα στη λίμνη ώστε να μπορέσουν να ψαρέψουν, ο Jenkins χρησιμοποιεί παράνομα δυναμίτη. Τον ανάβει, τον εναποθέτει πάνω στον πάγο και απομακρύνεται τάχιστα από το σημείο. 

Ο σκύλος του ωστόσο, ένα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, ξαμολιέται στη στιγμή για να φέρει πίσω τον δυναμίτη, θεωρώντας ότι το αφεντικό του του είχε πετάξει ένα ξύλο. Δεν φαίνεται να καταλήγει καλά αυτή η ιστορία, σωστά; 

Ο σκύλος δαγκώνει τον δυναμίτη και αρχίζει να επιστρέφει πίσω στην παρέα, παρά τις μανιασμένες φωνές του ιδιοκτήτη του. Η παρέα οπισθοχωρεί φρενιασμένα, με τον σκύλο να τους ακολουθεί κατά πόδας. 

Οι τρεις άντρες μόλις που γλίτωσαν τον θάνατο, η έκρηξη ωστόσο θα σκοτώσει τον άτυχο σκύλο, αλλά θα σπάσει και τον πάγο γύρω τους, με το φορτηγάκι του Jenkins να καταλήγει στον πάτο της λίμνης. 

Όχι μόνο έχασε τον «καλύτερό του φίλο», αλλά ούτε αποζημίωση δεν πήρε ο Jenkins από την ασφαλιστική του για το αυτοκίνητο...

 Όταν έχεις καταφέρει και έχεις χτυπηθεί όχι μία, όχι δύο, αλλά επτά φορές από κεραυνό, τότε ίσως είσαι ο πιο γκαντέμης άνθρωπος στον κόσμο.




Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. 


Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Τίποτα το παράξενο ή το μυστήριο δεν είχε η ζωή του για τον Τύπο, μόνο που σύντομα έγινε σαφές ότι ο ηλικιωμένος άντρας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ήταν κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες. Και μάλιστα ενός από τα πλέον ιδιαίτερα ρεκόρ όλων των ιστορικών εποχών! 


Κανείς άλλος δεν είχε χτυπηθεί ποτέ από τόσους κεραυνούς (ή είχε ζήσει για να το διηγηθεί), καθώς τον Σάλιβαν η αστραπή τον τίμησε για πρώτη φορά το 1942 και κατόπιν το 1969, το 1970, το 1972, το 1973, το 1976 και μια στερνή φορά το 1977!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου