Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω απο την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει μέσα απο την Kontranews άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…
Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβδριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.
Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής.
Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης, της πίστης, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.
Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση. αθηνα
Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση. αθηνα
Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Εαν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!
Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελλές αγελάδες» και τα «τρελλά κοτόπουλα»…
Οι τρελλοί τα βλέπουν όλα τρελλά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…
Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!) θα φυτευθούν κάτι ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα…
Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερναμοί ναζί στην Ελλάδα επι Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…
Εγώ πιστέυω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιούν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους!
Τέλος, πρέπει να βρούμε και να επαναφέρουμε τους παλαιούς σπόρους.
Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…
(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολλέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός καννίβαλος!
Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…
Γράφει ο Γιώργος Λεκκάκης
lekakis.com
ότι θελουν κανουν
ΑπάντησηΔιαγραφή"Η απελευθέρωση του εμπορίου στον αγροτικό τομέα ξεκίνησε το 1991 στην Ινδία, ως κομμάτι του πακέτου διορθωτικών αλλαγών της Παγκόσμιας τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ενώ οι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού μειωνόνταν στις δεκαετίες του `70 και του `80, στα πρώτα έξι χρόνια εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων κατ`εντολή της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, οι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού αυξήθηκαν κατά 17 εκατομμύρια στρέμματα. Το βαμβάκι άρχισε να αντικαθιστά τις καλλιέργειες τροφίμων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ετερείες έκαναν επιθετικές διαφημιστικές ταινίες που προβάλλονταν στα χωριά από φορτηγάκια, για να πουλήσουν νέους, υβριδικούς σπόρους στους γεωργούς. Δεν γλίτωσαν ούτε οι θεοί, ούτε οι θεές και οι αγίοι ¨στο Παντάμπ, η Monsanto πουλάει τα προιόντα της χρησιμοποιώντας την εικόνα του γκούρου Νανάκ, του ιδρυτή της θρησκείας σιχ. Οι υβριδικοί σπόροι των εταιριών άρχισαν να αντικαθιστούν τις τοπικές ποικιλίες των γεωργών.
Οι νέοι υβριδιακοί σπόροι όντας ευάλωτοι στα έντομα, απαιτούσαν τη χρήση περισσοτέρων φυτοφαρμάκων. Εξαιρετικά φτωχοί γεωργοί αγόρασαν μαζί σπόρους και φυτοφάρμακα από την ίδια εταιρία με πίστωση. Όταν οι καλλιέργειες καταστράφηκαν, εξαιτίας προσβολής από έντομα
ή εκτεταμένης αποτυχίας των σπόρων, πολλοί χωρικοί αυτοκτόνησαν με τα ίδια φυτοφάρμακα που τους είχαν οδηγήσει στην υπερχρέωση. Στην περιφέρεια Βαρανγκάλ, σχεδόν 400 καλλιεργητές βαμβακιού αυτοκτόνησαν αξαιτίας αποτυχίας των σπόρων το 1997 και δεκάδες ακόμη αυτοκτόνησαν το 1998." Βαντάνα Σίβα, Η αρπαγή της σοδειάς
Ο Αυγεροπουλος στο Εξάντας κάνει λεπτομερή αναφορά στο θέμα αυτό .
ΔιαγραφήΟταν ξυπνήσουμε θα εινε αργά α@@δια έχουν ληγι
ΔιαγραφήΟταν ξυπνήσουμε θα εινε αργά α@@δια έχουν ληγι
ΔιαγραφήΡΩΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ. ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ, ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ''ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ'' ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΣΆΓΟΝΤΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να ξεφεύγουμε από τέτοιες παγίδες και σαν κράτος και σαν οικονομικές κοινότητες και σαν οικογενειακές οικονομικές οντότητες. Προσοχή λοιπόν.
ΑπάντησηΔιαγραφήεχουμε ακομα τα ματια μας και τα αυτια μας ανοιχτα,ευχαριστουμε ομως για την ενημερωση και προειδοποιηση για την καλη μας ελια.Πιστευω ομως οτι εμεις οι αγτοτες δεν φτανουμε,θελουμε και καλο υπουργιο ΓΕΩΡΓΙΑΣ ,απο αυτο εχουμε? τι κανουμε γιαυτο?
ΑπάντησηΔιαγραφήπως επαναφερονται οι υβριδιακοι σποροι στην αρχικη τους μορφη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν επανέρχονται , δεν έχουν προγραμματιστεί για αυτό
ΔιαγραφήΠαιδιά όταν σκοπός του γεωργού είναι το κέρδος δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα . Στην αγορά πλασάρεται η ισπανική ποικιλία πικουαλ (ελαιόδεντρα) παραγωγικό και ανθεκτικό δέντρο . Αν εσείς είχατε την επιλογή τη θα κάνατε ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορωνεικη θα εκανα.
Διαγραφή....εκτος απο την κορωνεικη και η λαδοελια καλη ειναι!:)
ΑπάντησηΔιαγραφή