Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία σπέρνει τρόμο στην Ευρώπη.





Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία σπέρνει τρόμο στην Ευρώπη.


Καθόλου ελπιδοφόρες οι εξελίξεις στην Ευρώπη.

Πρώτον, διότι η εκμοντερνισμένη εκδοχή των νεοναζί, το ξενόφοβο AfD, έπιασε το σχεδόν απίστευτο 13%, μόλις 7 μονάδες πίσω από το καταρρέον SPD.

Δεύτερον, διότι επιστρέφει στη Βουλή το ακραίο, νεοφιλελεύθερο FDP, που δεν έχει ουδεμία σχέση με την πολιτικά φιλελεύθερη και προοδευτική παράταξη του 20ου αιώνα. 

Θυμίζουμε ότι το κόμμα αυτό έχει βασική θέση του το Grexit, ενώ ο πρώην αρχηγός του Rosler είχε ζητήσει από τους Έλληνες εργαζόμενους να δουλεύουν δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά το ωράριό τους ...δωρεάν, για να ενισχύσουν τους επιχειρηματίες. 

Αυτός ο κύριος είχε υπογράψει με τον τότε Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο κείμενο θέσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα όπου κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος ήταν απαγορευμένη.

Τρίτον, διότι το FDP μπαίνει στην γερμανική κυβέρνηση με τις επιπτώσεις στη γερμανική και την ευρωπαϊκή πολιτική να είναι βαρύτατες για τον κόσμο της εργασίας.

Τέταρτον, η κατάρρευση του SPD είναι πολύ κακό νέο. Η Ευρώπη χρειάζεται έναν ισχυρό εναλλακτικό πόλο απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. Όμως το SPD, μέσω των πολιτικών του Schroeder και της μακρόχρονης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες έχασε την αριστερή του καρδιά και φυσιογνωμία και ήταν δυσδιάκριτα τα όρια με το κόμμα της Μέρκελ. Κάτι σαν το δικό μας ΠΑΣΟΚ, δηλαδή...


ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου