Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Φιλάνθρωποι... με τα λεφτά μας!



Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία ευλογημένη χώρα όπου ο εφοπλιστής Αλαφούζος μας δείχνει διαφήμιση Τράπεζας που απαιτεί από εμάς που χρωστάμε φόρους τριών ετών και ζεσταινόμαστε με τη σόμπα της Ανίτας ...να αποδείξουμε ότι έχουμε καλή καρδιά... Πως; Απλά βάζοντας το χέρι στην τσέπη ώστε να στείλουμε λεφτά σε "φιλανθρωπικούς" οργανισμούς που ελέγχουν άνθρωποι του συστήματος.





Δημιούργησαν ακόμα και ηλεκτρονικό κατάστημα να στέλνουμε λεφτά και με το μυαλό μας να είμαστε σίγουροι ότι αυτά θα καταλήξουν στους φτωχούς.

Ως γνωστόν άλλωστε ...τύποι σαν τον Αλαφούζο και τους Τραπεζίτες απεχθάνονται τα χρήματα και βάζουν πάνω από όλα ...τον άνθρωπο.





Η Εθνική μπορεί να αρπάζει περιουσίες ολόκληρες δια της τοκογλυφίας, μπορεί να πετάει στο δρόμο οικογένειες ...αλλά μετά, με λίγα τηλεοπτικά σποτ, δημιουργεί ενοχές σ' εμάς για τη φτώχεια στην κοινωνία.

Αυτοί παριστάνουν τους ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ αλληλέγγυους προς τους φτωχούς ...με τα λεφτά... ημών των ΑΝΩΝΥΜΩΝ ! 

Βγάζουν και καμιά αναμνηστική φωτογραφία ως ευεργέτες μαζί με κάποιους φτωχούς ευγνωμονούντες... για να πέφτουν στην παγίδα κι οι πιο διστακτικοί και να συμμετέχουν.

Αυτές τις τραγικές εποχές για τους περισσότερους από εμάς... οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι γιατί επινοούν συνεχώς νέους πανέξυπνους κι αυτοματοποιημένους τρόπους να μεταφέρουν λεφτά από τις δικές μας τσέπες στις δικές τους.

Κατά έναν παράξενο τρόπο στις φιλανθρωπικές δράσεις οι πλούσιοι βάζουν μόνο την ιδέα ή απλά την αναγνωρίσιμη φάτσα τους. Τα λεφτά, τον ιδρώτα δηλαδή, απαιτούν να τον βάζουμε αποκλειστικά εμείς, οι ανώνυμοι καναπεδάτοι.

Ανοίγεις την τηλεόραση και οι μεγαλύτεροι απατεώνες της κοινωνίας σου δείχνουν φτωχά παιδάκια της Αφρικής, που αν οι περιούσιοι Rothschild δεν τους έκλεβαν τα πετρέλαια, τον Χρυσό και τα Διαμάντια, εδώ κι αιώνες (βλέπε De Beers)... θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου