Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκόπελος και Αλόννησος - Τα χιόνια έχουν φτάσει έως και τα δύο μέτρα



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη κηρυχθεί η Σκόπελος και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για την Αλόννησο, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα δύο νησιά.



Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι των δύο αυτών νησιών των Σποράδων είναι ότι το χιόνι ακόμη και μέσα στη Χώρα της Σκοπέλου έχει φτάσει το 1 μέτρο, ενώ στην Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο.





Η δημοτική Αρχή του νησιού προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην Αλόννησο που χαρακτηρίζεται ως απελπιστική καθώς οι μετακινήσεις είναι απαγορευτικές, ενώ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού δεν ηλεκροδοτείται το νησί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση, επειδή, λόγω των πολικών θερμοκρασιών, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια.



Σε ορισμένα σημεία, μάλιστα, του νησιού όπως στην Παλιά Αλόννησο το χιόνι ξεπερνά ακόμη και τα 2 μέτρα. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς Βότση,Ρουσούμ Γυαλός και Στενή Βάλλα ,όπου είναι αδύνατη η οδική προσέγγιση.




Στη Σκόπελο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη, κλειστός παραμένει και ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Ελιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά.



Ακόμη και τα εκχιονιστικά έχουν ακινητοποιηθεί από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι και να παραμένουν απομονωμένα πολλά χωριά.



Ο δήμαρχος Σκοπέλου ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του νησιού.



Σημαντικά, παράλληλα, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και στην Πτολεμαΐδα, η οποία παρ' όλο που αποτελεί την «καρδιά» της ΔΕΗ έχει μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρη η πόλη.



Ο ολικός παγετός κατά την διάρκεια της νύκτας με τους -17 βαθμούς κελσίου επηρέασε την λειτουργία δύο διακοπτών μεσαίας και υπερυψηλής τάσης που βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στον υποσταθμό του ΑΗΣ και που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου των 150.000 και 400.000 volt .



Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά εκτός λειτουργίας η 3η μονάδα και στη συνέχεια η βλάβη αυτή να συμπαρασύρει και την λειτουργία της 4ης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου