Μία εξαιρετική και ευκολόπιοτη Pilsner. Κρυστάλλινη, σαν το νερό των Λευκών Ορέων µε ανοιχτό χρυσό χρώµα. ∆ροσιστική και τραγανή, προσφέρει µια ολοκληρωµένη κρητική εµπειρία µε ξεχωριστό άρωµα και µακριά επίγευση λυκίσκου.
Στη ζυθοποιία Χάρμα – Μπύρα Κρήτης έχοντας στόχο την παραγωγή μιας αγνής και φυσικής μπύρας, με εξαιρετική γεύση και άρωμα αλλά και με υψηλή διατροφική αξία, δημιουργήσαμε τη ‘Χάρμα’, την Πρώτη Φρέσκια Χανιώτικη μπύρα.
Οι μπύρες ‘Χάρμα’, ξανθιά και μάυρη, διατίθενται φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, χώρις καμία επεξεργασία μηχανική, θερμική ή χημική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και σταθεροποιητές, απόλυτα αγνές και φυσικές.
Φρέσκια Αφιλτράριστη Μπύρα Χάρμα απο τη ζυθοποιία Χάρμα – Μπύρα Κρήτης. Φρέσκια ονομάζουμε τη μπύρα η οποία δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία, δηλαδή παστερίωση, πριν τη διάθεσή της, επεξεργασία η οποία της προσδίδει σταθερότητα και διατηρησιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός ψυγείου σε συνθήκες περιβάλλοντος αλλά, ισοπεδώνει τη γεύση και το άρωμά της και περιορίζει τη διατροφική αξία της.
Φρέσκια Αφιλτράριστη Μπύρα Χάρμα απο τη ζυθοποιία Χάρμα – Μπύρα Κρήτης. Φρέσκια ονομάζουμε τη μπύρα η οποία δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία, δηλαδή παστερίωση, πριν τη διάθεσή της, επεξεργασία η οποία της προσδίδει σταθερότητα και διατηρησιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός ψυγείου σε συνθήκες περιβάλλοντος αλλά, ισοπεδώνει τη γεύση και το άρωμά της και περιορίζει τη διατροφική αξία της.
Η φρέσκια και αφιλτράριστη είναι η πιο αγνή και φυσική μπύρα, δεν έχει υποστεί καμιά επεξεργασία, είναι φυσικά θολή, γευστική και αρωματική, και διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις πρώτες ύλες παραγωγής της καθώς και της μαγιάς η οποία έχει υψηλή διατροφική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η Χανιώτικη βιοτεχνία Χάρμα – Μπύρα Κρήτης ιδιοκτησίας της Ι. Λιονάκης & Σια Οβεε με το διακριτικό τίτλο ‘ Κρητική Ζυθοποιία’, δημιουργήθηκε το 2007, με έδρα στο Ζουνάκι Κυδωνίας Χανίων και εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000τ.μ. οι οποίες ανεγέρθηκαν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.
Η μονάδα παραγωγής της Χάρμα – Μπύρα Κρήτης είναι μικρή και η δυναμικότητα περιορισμένη αλλά, προτεραιότητά μας είναι η παραγωγή ενός εξαιρετικού προιόντος και όχι η μαζικότητα.
Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή: βύνη, λυκίσκος, μαγιά, εισάγονται από τη Γερμανία, είναι άριστης ποιότητας και συμπληρώνονται με το κρυστάλινο και γευστικό νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.
Η παραγωγή ακολουθεί το Γερμανικό νόμο του 1516 ‘περί Αγνότητας του Ζύθου’ ,ο οποίος ορίζει ρητά τη διαδικασία ζυθοποίησης και τις επιτρεπτές πρώτες ύλες, ενώ παράλληλα διαθέτουμε πιστοποίηση κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:20005 για την ασφάλεια τροφίμων και την ποιότητα υπηρεσιών.
Η Χανιώτικη βιοτεχνία Χάρμα – Μπύρα Κρήτης ιδιοκτησίας της Ι. Λιονάκης & Σια Οβεε με το διακριτικό τίτλο ‘ Κρητική Ζυθοποιία’, δημιουργήθηκε το 2007, με έδρα στο Ζουνάκι Κυδωνίας Χανίων και εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000τ.μ. οι οποίες ανεγέρθηκαν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.
Η μονάδα παραγωγής της Χάρμα – Μπύρα Κρήτης είναι μικρή και η δυναμικότητα περιορισμένη αλλά, προτεραιότητά μας είναι η παραγωγή ενός εξαιρετικού προιόντος και όχι η μαζικότητα.
Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή: βύνη, λυκίσκος, μαγιά, εισάγονται από τη Γερμανία, είναι άριστης ποιότητας και συμπληρώνονται με το κρυστάλινο και γευστικό νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.
Η παραγωγή ακολουθεί το Γερμανικό νόμο του 1516 ‘περί Αγνότητας του Ζύθου’ ,ο οποίος ορίζει ρητά τη διαδικασία ζυθοποίησης και τις επιτρεπτές πρώτες ύλες, ενώ παράλληλα διαθέτουμε πιστοποίηση κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:20005 για την ασφάλεια τροφίμων και την ποιότητα υπηρεσιών.
ΧάρμαΣτις εγκαταστάσεις, έκτασης 1.000 τ.μ., που χτίστηκαν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής, βρίσκεται το μυστικό. Τον εξοπλισμό της μικροζυθοποιίας τον εγκατέστησε γερμανική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.
Η παραγωγή γίνεται σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο του 1516, για την καθαρότητα του ζύθου, πράγμα που αναδεικνύει την παραδοσιακή γεύση που είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς μόλις γευτεί την μπύρα Χάρμα.Χωρίς συντηρητικά, σταθεροποιητές και χωρίς καμία χημική και θερμική επεξεργασία η μπύρα που παράγεται είναι αυτό ακριβώς που πολλοί ζυθοποιοί και λάτρεις της μπύρας υποστηρίζουν.. ότι η μπύρα είναι χυμός..και όσο πιο φρέσκος ο χυμός..τόσο πιο απολαυστικός και με γεμάτη γεύση.
«Η ιδέα για την παραγωγή μπύρας στα Χανιά γεννήθηκε μετά από ένα ταξίδι μου στη Γερμανία όπου δοκίμασα τις ντόπιες φρέσκιες μπύρες οι οποίες με ενθουσίασαν με τη γεύση, τη φυσικότητα, το πόσο γλυκόπιοτες ήταν, με την ποιότητά τους εν κατακλείδι, οι οποίες πολύ απέχουν από τις κλασσικές μπύρες που κυκλοφορούν στην αγορά μας.
Η φρέσκια μπύρα μοιάζει περισσότερο με χυμό. Όσο καλύτερος είναι ο φρέσκος φυσικός χυμός πορτοκάλι από τους συσκευασμένους, τόσο πιο καλή, γευστική και θρεπτική είναι μια φρέσκια μπύρα από μια κοινή».
Η Χάρμα έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της στα Χανιά, το φθινόπωρο του 2007, και άρχισε να διακινείται στα καταστήματα της περιοχής, στις αρχές του 2008.
Στην αρχή ήταν σποραδικές οι εμφανίσεις της στα καταστήματα, αλλά πλέον οι καταναλωτές μπορούν να βρουν την μπύρα Χάρμα σε 65 σημεία πώλησης στον Νομό Χανίων.
Η μπύρα Χάρμα πλέον παράγεται σε δυο τύπους μπύρας. Τη Χάρμα lager beer και τη Χάρμα dunkel και οι δυο ασφαλώς απαστερείωτες, αφιλτράριστες, φρέσκιες και φυσικές.
Στην παρασκευή τους χρησιμοποιείται η αρωματική ποικιλία γερμανικού λυκίσκου Hallertauer, ενώ για την παρασκευή της Dunkel ένα μείγμα από 5 διαφορετικές βύνες.
Επειδή η εξέλιξη ποτέ δεν σταματάει εκεί που υπάρχει μεράκι… ο Γιάννης Λιονάκης ζυθοποιεί 3 φορές την εβδομάδα και παράγει 1.500 λίτρα την εβδομάδα.
Αν και προς το παρόν η μπύρα του διατίθεται μόνο σε βαρέλι και σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγειάκια, πειραματισμοί λαμβάνουν χώρα για το νέο μπουκάλι και πώμα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την εμφιάλωση της υπέροχης αυτής μπύρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου