Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Αν δεν τους στείλουμε στο διάβολο, σε λίγο θα είμαστε όλοι άστεγοι! (Βίντεο)



Εφιαλτικά για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες είναι τρία σημερινά καθημερινών εφημερίδων. Του «Εθνους» του «Αγγελιοφόρου» και της «Καθημερινής». («Για μπαράζ αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που θα αγγίξουν περισσότερους από έναν στους δύο οφειλέτες του Δημοσίου, δεσμεύθηκε η κυβέρνηση απέναντι στους πιστωτές. Στόχος είναι η είσπραξη περίπου 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2016, όπως προκύπτει από το «Τεχνικό Μνημόνιο»», αναφέρει χαρακτηριστικά η φυλλάδα του Αλαφούζου).





Στην ουσία, δηλαδή, δίπλα στις ατέλειωτες στρατιές ανέργων θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, αφού η κυβέρνηση υλοποιώντας εντολές των «εταίρων» της, ετοιμάζεται να αρπάξει τα σπίτια τους και να τα χαρίσει στους τραπεζίτες και λοιπούς πλουτοκράτες.

Αφού, λοιπόν, μας απέλυσαν, μας φτωχοποίησαν οδηγώντας μας στην απόλυτη ένδεια σφαγιάζοντας μισθούς και συντάξεις, ήρθε η ώρα να μας πετάξουν στο δρόμο, για να έχουμε στρώμα την γη και προσκέφαλο τα άστρα.

Αν έκανες το λάθος να πέσεις στα νύχια των τοκογλύφων – τραπεζιτών, παίρνοντας δάνειο για να αποκτήσεις ένα «κεραμίδι», -πέρα του ότι σπίτι που απέκτησες, πριν μερικά χρόνια, σήμερα έχει την μισή αξία από τότε που το αγόρασες, αλλά εξακολουθείς να πληρώνεις την δόση που αντιστοιχεί στο δάνειο που πήρες για να το αγοράσεις- τώρα που με την οικονομική καπιταλιστική κρίση, αδυνατείς να ανταποκριθείς στον βραχνά του δανείου, σε πετούν στο δρόμο.

Παράλληλα έχουμε και κάποια «παιχνίδια» που παίζει η ιστορία. Η μετεμφυλιακές δεξιές κυβερνήσεις στις δεκαετίες του ’50 και ’60 στην φαρέτρα της προπαγάνδας τους είχαν το γνωστό σύνθημα ότι «αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία, θα αρπάξουν τα σπίτια του κοσμάκη»! Εντασσόταν κι αυτό στην προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν τα πολιτικά καθυστερημένα λαϊκά στρώματα με τον «μπαμπούλα» του κομμουνισμού.


Να πια είναι η πραγματικότητα σήμερα όπως την παρουσιάζει ο Στέλιος Ελληνιάδης από τις στήλες του «Δρόμου της Αριστεράς»:



«Η ωμή αλήθεια είναι ότι ήρθαν οι καπιταλιστές, τραπεζίτες, τοκογλύφοι και λοιποί επενδυτές, να μας πάρουν τα σπίτια! Με μεσίτες και μπράβους τους πολιτικούς των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια.

 Πήραν τα λεφτά του κόσμου με το χρηματιστήριο, τα ομόλογα, τους φόρους, τις περικοπές και τα χαράτσια, έκλεισαν τα μαγαζιά προς όφελος των πολυκαταστημάτων, και, τώρα, ήρθε η σειρά των σπιτιών μας. Αν δεν τους στείλουμε στο διάβολο, σε λίγο θα είμαστε όλοι άστεγοι».


<




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου