Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Τρίτη μέρα κατάληψης - Πρωτόγνωρα πράγματα για τα τραπεζικά δεδομένα που πλήττουν το κύρος της Εθνικής Τράπεζας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ))



ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Τρίτη μέρα κατάληψης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το κρατικό κανάλι ΕΡΤ1 για τρίτη μέρα καλύπτει το θέμα της κατάληψης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας απο τους συνταξιούχους που ζητούν τη καταβολή της επικούρησης που έχει διακοπεί για περισσότερους από 12 μήνες.




Πρωτόγνωρα πράγματα για τα τραπεζικά δεδομένα που πλήττουν το κύρος της Εθνικής Τράπεζας και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον άρμόδιο υπουργό κ. Φλαμπουράρη ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά τη λύση του θέματος.

Απο ότι φαίνεται δεν υπολόγισαν την έκταση του προβλήματος ούτε την ξαφνική κατάληψη του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας αφου τράβηξε τα βλέμματα όλης της Ελλάδας παρά την ελλειπή κάλυψης του θέματος απο τα μεγάλα ενημερωτικά μέσα που προς το παρόν σιωπούν.

Η κάλυψη του θέματος απο την κρατική ΕΡΤ1 δεν είναι τυχαία και θέτουν νέα δεδομένα στις εξελίξεις του ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΟΥ) ΛΕΠΕΤΕ, αφού η επιστολή που έφτασε στα χέρια των Ευρωπαικών αρχών αλλά και του OLAF δημιουργεί θόρυβο έξω και απο την χώρα και ίσως χρειαστεί οι αρμόδιοι να δώσουν εξηγήσεις και περισσότερες πληροφορίες τι ειναι ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΛΕΠΕΤΕ και που είναι ή καλύτερα που πήγαν και απο ποιους τα λεφτά του λογαριασμού.








ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΣΕΤΕ

Παράταση κατάληψης μέχρι Παρασκευή




Ο Δημ. Στρατούλης από την ΛΑΕ στην κατάληψη των συνταξιούχων της ΕΘΝΙΚΗΣ




Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, επισκέφτηκε την κατάληψη των συνταξιούχων της ΕΘΝΙΚΗΣ στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αθηνάς και έκανε την εξής δήλωση:

«Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει χωρία καμία καθυστέρηση να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των εργαζομένων και συνταξιούχων της. 

Να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί σε βάρος της, μετά απόπροσφυγή εκατοντάδων συνταξιούχων της, και να σταματήσει να στερεί από αυτό το Λογαριασμό ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του, με αποτέλεσμα την πλήρη περικοπή των παροχών του προς αυτούς εδώ και 12 μήνες, οδηγώντας στην φτωχοποίηση 16.500 οικογένειες.

Η Εθνική Τράπεζα οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, πρώτα απ όλα, γιατί η ίδια έχει ουσιαστικά λεηλατήσει τα αποθεματικά αυτού του λογαριασμού και γι’ αυτό πρέπει να γίνει χωρίς καμία χρονοτριβή ουσιαστικός διαχειριστικός έλεγχος.

Ο Λογαριασμός Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει με χαρακτήρα εγγυημένων παροχών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είτε παίζει το ρόλο του τροχονόμου μεταξύ της Διοίκησης της Εθνικής και των συνταξιούχων της για το θέμα του Λογαριασμού Επικούρησης, είτε στέλνει τα ΜΑΤ εναντίον τους, για να μπορεί αυτή η Τράπεζα ανενόχλητη να διενεργεί τις Γενικές συνελεύσεις των μετόχων της και να παρανομεί ασύδοτα παραβιάζοντας ωμά και προκλητικά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της.

Στηρίζουμε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων, που προωθούν με συλλογικές αποφάσεις τους οι φορείς των συνταξιούχων και εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του Λογαριασμού Επικούρησής τους.»

Δεύτερη μέρα κατάληψης απο τους συνταξιούχους της ΕΤΕ του καταστήματος της Εθνικής στη συμβολή των οδών Ευριπίδου και Αθηνάς.











Οι συνταξιούχοι πέρασαν τη νύχτα μέσα στην τράπεζα.








Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη του προέδρου στην ΕΡΤ




ΧΘΕΣ

Συνεχίζεται η κατάληψη στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που πραγματοποιούν συνταξιούχοι της ΕΤΕ, οι οποίοι έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν στο κατάστημα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή της επικούρησης για περισσότερους από 12 μήνες.

Οι συνταξιούχοι που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα καταγγέλλουν ύποπτες κινήσεις για την απομάκρυνση τους. Ο mikrometoxos.gr παρακολουθεί απο κοντά τις εξελίξεις και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΩΡΑ 17:08

Εξω απο το κατάστημα βρίσκεται συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Η ασφάλεια της τράπεζας δεν επιτρέπει την επικοινωνία με τους καταληψίες συνταξιούχους.






ΩΡΑ 18:00


Στο χώρο της τράπεζας παράμενουν οι συνταξιούχοι και ο διευθυντής του καταστήματος. Η διοίκηση έχει ενημερώσει ότι δεν θα καλέσει την αστυνομία και δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια.





O mikrometoxos.gr παραμένει στο σημείο και θα ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις





Οι συνταξιούχοι ζητούν τη συνέχιση καταβολής της επικούρισης η οποία έχει να καταβληθεί από τον Νοέμβριο του 2017 με την αιτιολογία ότι οι πόροι της Τράπεζας δεν επαρκούν.




Όπως λένε, τα φετινά θα είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που θα περάσουν με στερήσεις και καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε οικονομική ομηρία.





“Εδώ και έναν χρόνο δεχτήκαμε ένα ακόμα πλήγμα. Σταμάτησε η καταβολή της παροχής επικούρησης εντελώς για όλους τους συνταξιούχους, συνθλίβοντας τις ζωές 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και σμπαραλιάζοντας τις προσδοκίες 5.000 εργαζομένων που συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.


Αυτό συνέβη γιατί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πραξικοπηματικά σταμάτησε να συνεισφέρει ως εργοδότης στον λογαριασμό επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) το ποσό που υποχρεώνεται, ώστε να καταβάλλονται κανονικά οι παροχές του”, εξηγούν οι συγκεντρωμένοι.


Όπως προσθέτουν, “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει πλάτες στην παραβίαση της νομιμότητας από την πλευρά της διοίκησης της Τράπεζας αφού συμβαδίζει με την πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και τις επιταγές των τραπεζιτών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξαι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επιτάσσουν την κατεδάφιση κάθε εργατικού και ασφαλιστικού δικαιώματος, γιατί το θεωρούν κόστος”.
mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου