Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πάρκο πρασίνου στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού



Ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για τον Κορυδαλλό πρόκειται σύντομα ν’ αρχίσει να υλοποιείται καθώς την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο στο δημαρχείο της πόλης.


Πρόκειται για το πάρκο πρασίνου και αναψυχής στην έκταση 10 στρεμμάτων των πρώην γυναικείων φυλακών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.590.000 ευρώ και υπολογίζεται να παραδοθεί σε 9 μήνες.

Η χρηματοδότησή του εγκρίθηκε το 2017 από την Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, στην προσπάθεια αυτή ήταν καθοριστική η συμβολή της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, που κατανόησαν τις ανάγκες της πόλης και συνέβαλαν αποφασιστικά, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα πολύχρονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για μια εμβληματική στιγμή με διπλή σημασία, επισήμανε ο Σταύρος Κασιμάτης και πρόσθεσε:

«Σήμερα προσθέτουμε στον Κορυδαλλό ένα νέο πνεύμονα πρασίνου. Ένα νέο πάρκο 10 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, διευρύνει τις δυνατότητες ανάπτυξης της πόλης, προσφέρει νέες δυνατότητες αναψυχής στους κατοίκους. Ταυτόχρονα, το έργο αυτό σηματοδοτεί το πάγιο και διαρκές αίτημα του λαού του Κορυδαλλού για την απομάκρυνση των φυλακών. Γιατί αποδεικνύεται περίτρανα ότι, όταν ένα αίτημα είναι δίκαιο, με επιμονή και αγώνα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Είναι η πρώτη φορά που ενεργό τμήμα του Σωφρονιστικού συγκροτήματος, κατεδαφίστηκε και μετατρέπεται σε πάρκο. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε μέχρι να φύγει από τον Κορυδαλλό και το τελευταίο κελί!».

Το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής θα περιλαμβάνει:

► Υδάτινη κατασκευή

► Ένα γήπεδο 5Χ5

► Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για παιδιά όλων των ηλικιών και ΑΜΕΑ

► Πεζοδρόμους που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή, καθώς και χώρους συνάθροισης κοινού

► Το πάρκο θα φωταγωγηθεί με την εγκατάσταση φωτιστικών νέας τεχνολογίας led, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και θα φυτευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου