Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε 2 αυγά την ημέρα



Υπάρχει μια κοινή παρεξήγηση ότι η κατανάλωση αυγών είναι επικίνδυνη. Αλλά αυτό είναι απολύτως αναληθές.Τα  είναι στην πραγματικότητα ασφαλή και υγιεινά.


Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνων και περιέχουν βιταμίνη Α, D, E, B12, ριβοφλαβίνη, φολικό οξύ και ιχνοστοιχεία όπως ιώδιο, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.


Και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τρώνε πολλά αυγά την ημέρα επηρεάζοντας έτσι τα επίπεδα χοληστερόλης. 

Τα αυγά είναι ίσως ο πιο εύκολος, απλός και φθηνός τρόπος να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών. 

Ένα σφιχτό βρασμένο αυγό περιέχει μόνο 85 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα αυτού του συστατικού.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα αυγά μπορείτε να φάτε την ημέρα; Ή τι θα συνέβαινε αν καταναλώνατε δύο αυγά κάθε μέρα;Δείτε στην επόμενη σελίδα τι συμβαίνει όταν τρώτε 2 αυγά κάθε μέρα.


Βελτιώνει τη μνήμη

Ο κρόκος του αυγού περιέχει το αμινοξύ χολίνη, το οποίο επηρεάζει τα νευρικά σήματα που μας βοηθούν να θυμόμαστε πράγματα πού αφήσαμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας ή το τηλέφωνό μας, για παράδειγμα. 

Έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη χολίνης στη διατροφή βελτιώνει τη μνήμη και την ταχύτητα ανταπόκρισης.


Βελτιώνει την όραση

Έρευνες δείχνουν ότι τα αυγά είναι πλούσια σε λουτεΐνη. Αυτή η βιταμίνη διατηρεί την όραση οξεία και καθαρή. Η λουτεΐνη βρίσκεται, επίσης, και στο μάτι. 

Προστατεύει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα έναντι βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο και μειώνει τον κίνδυνο όταν κοιτάτε επίμονα.


Ενδυναμώνει τα οστά και τα δόντια

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Η κατανάλωση αυγών βοηθά επίσης το σώμα στην απορρόφηση ασβεστίου. Αυτό ενδυναμώνει τα οστά και αποτρέπει την οστεοπόρωση.


Προστατεύει το δέρμα, τα μαλλιά και το συκώτι

Η έλλειψη φολικού οξέος είναι πολύ συνηθισμένη στις γυναίκες που δεν προσλαμβάνουν αρκετό φολικό οξύ, μια μορφή της βιταμίνης Β. Ευτυχώς, τα αυγά είναι μια καλή πηγή αυτής της βιταμίνης.



Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης

Τα αυγά περιέχουν αμινοξέα που δημιουργούν και ανανεώνουν τα κύτταρα. 

Όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε από βιταμίνη D. 

Η συνιστώμενη ποσότητα για άτομα άνω των 60 ετών είναι 10 μικρογραμμάρια. Ένα αυγό περιέχει περίπου 0,7 μικρογραμμάρια βιταμίνης D.


Βοηθά με την απώλεια βάρους

Αμερικανοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός μιας δίαιτας χαμηλή σε θερμίδες και έχοντας αυγά για πρωινό βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν το διπλάσιο βάρος.



Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Θα θέλατε να παραμένετε υγιείς? Φάτε αυγά! Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση 2 αυγών την ημέρα μπορεί να σας προστατεύσει έναντι λοιμώξεων, ασθενειών και ιών. 

Ένα αυγό περιέχει το 22 τοις εκατό της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας σεληνίου. Αυτό βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.


Αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Η βιταμίνη Ε, η οποία βρίσκεται σε φυσική μορφή στα αυγά, βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες. 

Επίσης, όταν η γυναίκα είναι έγκυος, η βιταμίνη Ε βρίσκεται στα υγρά που περιβάλλουν το έμβρυο.

Ίσως ήδη γνωρίζατε ότι τα αυγά κάνουν καλό, ξέρατε όμως πόσο σημαντικά και χρήσιμα είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου