Πολύ καλοκαιρινό πιάτο έχουμε σήμερα.
Όταν είχα φτιάξει τα φρέσκα ζυμαρικά με ντομάτα κράτησα μερικά στην κατάψυξη, το ίδιο έγινε και όταν έφτιαξα ζυμαρικά για τα λαζάνια με μελιτζάνες περίσσευε ζύμη την έκοψα και την έβαλα στην κατάψυξη.
Αν φτιάξετε λοιπόν φρέσκα ζυμαρικά μπορείτε να βάλετε περισσότερα υλικά να τα κόψετε όπως σας αρέσουν και μετά να τα αφήσετε πασπαλισμένα με αλεύρι να στεγνώσουν ίσως λίγο πιο πολύ ώρα από το αν θα τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.
Ζυμαρικά με ντομάτα εδώ
Τα βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων απλωμένα στην κατάψυξη και όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήστε τα ξεπαγώνετε και τα βράζετε για 2 λεπτά μόνο σαν να τα είχατε φτιάξει τώρα.
Αν πάλι δεν θέλετε όλη αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιήστε ζυμαρικά του εμπορίου όποια εσείς αγαπάτε.
Για να φτιάξετε το συνοδευτικό τους ακολουθήστε τις οδηγίες
Για κάθε μερίδα χρειαζόμαστε
10 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Ζάχαρη
Σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα πολτοποιημένη
2-3 κουταλιές βρασμένο αρακά ή αρακά από βάζο
Μερικά βρασμένα αμπελοφάσουλα
2 – 3 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί φέτα
Μερικά φύλλα βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο το σκόρδο και λίγη ζάχαρη
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε αλατισμένο νερό τον αρακά και τα αμπελοφάσουλα.
Εγώ έχω καταργήσει τη αυτή τη διαδικασία βρασμού και όλα σχεδόν τα λαχανικά τα βράζω σε καλάθι ατμού. Αν διαλέξετε αυτή τη διαδικασία αλατίστε ελαφρά μετά.
Μόλις βγάλουμε τις ντομάτες από το φούρνο βράζουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας τα λαχανικά και το τυρί φέτα
Νοστιμίζουμε με πιπέρι και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού (εγώ τα ξέχασα γιαυτό και δεν υπάρχουν στις φωτογραφίες).
Αν δεν έχετε χρόνο για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών αντικαταστήστε τα με ταλιατέλες ή παπαρδέλες.
Απο τις“Συνταγές της Ασπρούλας”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου