Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Η ακροδεξιά απειλεί με βόμβες για το Σκοπιανό: Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ στο ύποπτο δέμα


 

Με προειδοποιητικό μήνυμα ακροδεξιών οργανώσεων που από καιρό εικάζεται ότι έχουν αποκτήσει εξοπλισμό και οργάνωση για τρομοκρατικές επιθέσεις, μοιάζει το ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού που εντόπισαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.



Νωρίτερα η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, μετά από τον εντοπισμό ύποπτου δέματος, περιστατικό το οποίο χειρίστηκαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ, ανακαλύπτοντας τελικά ότι επρόκειτο για ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού.


Οπως προέκυψε, στο ομοίωμα υπήρχε χαρτί Α4 στο οποίο απεικονιζόταν ο Ηλιος της Βεργίνας και ο Λευκός Πύργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές του έτους μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κατά ακροδεξιών θυλάκων και πυρήνων που εκτιμάται ότι έχουν αποκτήσει υλικά και οργάνωση με στόχο την τέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Υπ αυτό το πρίσμα η τοποθέτηση ομοιώματος εκρηκτικού μηχανισμού στην Ευελπίδων αποτελεί σαφή κλιμάκωση από τους φακέλους με σφαίρες και τα απειλητικά μηνύματα σε υπουργούς και βουλευτές και στρέφεται πλέον ανοιχτά κατά των δικηγόρων και του θεσμού της Δικαιοσύνης.


Με τον τρόπο αυτό δείχνουν ότι προσδοκούν αποτρεπτική δράση κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό από τη Δικαιοσύνη, δηλαδή είναι ξεκάθαρη επιχείρηση επηρεασμού της Δικαιοσύνης με στόχο να παρέμβει έναντι του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. 

Πρόκειται δηλαδή για επιχείρηση εργαλειοποίησης ενός πυλώνα της Δημοκρατίας για την παρεμπόδιση της λειτουργίας ενός άλλου, ήτοι πραξικόπημα.


Συνειρμικά οι πληροφορίες για επιχείρηση εισβολής στη Βουλή με θρυαλλίδα στις δηλώσεις Μπαρμπαρούση θα μπορούσαν δυνητικά να αποτελούν προϊόν του ίδιου σεναρίου ή του ίδιου οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την τοποθέτηση του ομοιώματος βόμβας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου