Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ανοίγουν κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας



Η δράση «Κατάστημα στο Κέντρο», με πρώτο «σταθμό» μια ιστορική πλατεία της πόλης, την πλατεία Θεάτρου, εντάσσεται στο καινοτόμο πρόγραμμα ΠΟΛΗ² και υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων. 


Περιοχή υλοποίησης της δράσης θα είναι το ευρύτερο «εμπορικό τρίγωνο», μεταξύ Ομόνοιας, Συντάγματος και Μοναστηρακίου. 

Ειδικότερα στην πλατεία Θεάτρου, όπου θα ανοίξουν συνολικά 7 καταστήματα, θα αξιοποιηθεί η συμβολική και ιστορική της σημασία ως χώρου συνάντησης, εργασίας και ανταλλαγής, ώστε σταδιακά να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Η δράση απευθύνεται σε νέες κι υφιστάμενες δημιουργικές ομάδες ώστε να αποκτήσουν τη «βάση» τους, να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στην καρδιά της Αθήνας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Η αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους του δήμου Αθηναίων και της Ε.Α.Τ.Α. και από δυο ειδικούς στον τομέα του πολιτισμού. 

Κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μια ή και περισσότερες επιχειρήσεις, με δυνατότητα συστέγασης και συνεργασίας, ενώ η επιλογή θα γίνεται ώστε να ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες/συμπράξεις.




Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου, θα αφορούν:

Καταστήματα που προορίζονται για να στεγάσουν δραστηριότητες με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο χώρο της χειροτεχνίας και του βιομηχανικού προϊόντος.

Καταστήματα που θα φιλοξενούν αποκλειστικά εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα, όπως εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όλων των εφαρμογών εικαστικών, ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής εγκατάστασης κ.α.

Καταστήματα που θα λειτουργήσουν ως χώρος εκδηλώσεων, δράσεων, συζητήσεων, παρουσιάσεων πειραματικής μουσικής, θεατρικών δρώμενων κα.

Επόμενος σταθμός της δράσης θα είναι η Στοά Εμπόρων με 10 καταστήματα, για τα οποία θα υπάρχει τις επόμενες μέρες αναλυτική ενημέρωση και αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος. 

Το προσεχές διάστημα, θα ανακοινωθούν και τα επόμενα βήματα της δράσης καθώς ο σχεδιασμός για παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του κέντρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Μέσω της δράσης Κατάστημα στο Κέντρο - στην Πλατεία Θεάτρου, το στοίχημα είναι μεγάλο αφού παρεμβαίνουμε σε μια ιστορική γειτονιά στην καρδιά της πόλης, που μπορεί να ξαναγίνει ελκυστική και να μπει στο χάρτη για κατοίκους και επισκέπτες, μέσα από τον επίσημο οδηγό της πόλης This is Athens,» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων Αλέξης Γαληνός,

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.polis2.thisisathens.org


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου