Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο Στίβεν Χόκινγκ στο αναστάσιμο μήνυμα της Μητρόπολης Κηφισιάς - «Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία...»




Αναφορά στον Στίβεν Χόκινγκ, τον διακεκριμένο αστροφυσικό που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή, περιλαμβάνει το αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο Χόκινγκ «έσβησε» θαμπωμένος από τα επιτεύγματά του, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία, προσθέτοντας πως ξεχνούσε ότι όλοι εμείς υπάρχουμε επειδή υπάρχει Θεός.


Αναλυτικότερα, στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες αναφέρει:


«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του» αναφέρει ο κ. Κύριλλος.


Να σημειωθεί πως ο αστροφυσικός είχε δηλώσει και δημοσίως πως ήταν άθεος

Συγκεκριμένα, γι΄αυτό είχε μιλήσει στο φεστιβάλ Starmus στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά λέγοντας:

«Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Διαβάστε όλο το μήνυμα εδώ.



ΠΗΓΗ-ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου