Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Καλή Ανάσταση Πατρίδα !!!!





Όσες δυσκολίες και εμπόδια και αν αντιμετωπίζουμε, πρέπει πάντα να υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον. Ειδικά τούτες τις ημέρες, αυτό που όλοι ελπίζουν είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στο παρελθόν και να επιστρέψει η ελπίδα και η 
χαρά!!


Για όλους το χτές και το σήμερα είναι γεμάτο προβλήματα είτε από πολιτικής πλευράς, είτε από προσωπικής άποψης, αφού οι οικονομικές και άλλες δυσκολίες  είναι μεγάλες. 

Μπορεί λοιπόν κανείς να μην ξεχνά τα προβλήματά του και φυσικά, να μην λύνονται. Μπορούμε όμως να χαμογελάσουμε και να κοιτάξουμε για λίγο μόνο τα καλά που συμβαίνουν γύρω μας.
Κάθε γιορτή, θα πρέπει να ξεφύγει από τον κλειστό κύκλο της συνήθειας και αυτό  «λόγω της ημέρας». 

Nα γίνει για εμάς η κάθε μέρα που περνάει, μια ευκαιρία τόσο να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, όσο και να αποδείξουμε πως ο ανθρωπισμός και το αίσθημα αλληλεγγύης, δεν έχει χρόνο ή τόπο.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία για κάτι τέτοιο: θα πρέπει το νόημα της αλληλεγγύης και της αγάπης για όλους να ειδωθεί όχι υπό την στενή έννοια των ημερών, να μην του προσδώσουμε «μουσειακό» και επετειακό χαρακτήρα, αλλά να καταστεί οδηγός επιβίωσης σε μια ζωή στην οποία όλα δείχνουν να ξεφτίζουν και να εκφυλίζονται. 

Αυτές οι γιορτές ας ειδωθούν ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτοβελτίωση και προβληματισμό.

Όσο προβληματισμένοι κι αν αισθανόμαστε, τούτες τις  ημέρες, υπάρχουν τρόποι  να ανεβούμε ψυχολογικά στη στιγμή και να σκάσει αβίαστα το χαμόγελο στα χείλη μας. Έστω και για λίγες ημέρες ας αφήσουμε τα προβλήματα στην άκρη και ας γελάσουμε!

Άλλωστε για να νιώσεις χαρά δεν χρειάζονται σμαράγδια, πανάκριβα κινητά και εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα. Χρειάζεται λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη και πολλή αγάπη. 

Όπως είχε πει και ο Ελύτης… «ο άνθρωπος για να περάσει καλά χρειάζεται λίγο ψωμί, λίγο κρασί, Χριστούγεννα και Ανάσταση». Αυτό είναι το πραγματικό νόημα των εορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου