Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κι όμως, αυτά τα GIFs τα δημιούργησε ένας τυφλός καλλιτέχνης (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)




Είναι λογικό να μην μπορείτε να σταματήσετε να κοιτάτε αυτά τα GIF που δημιούργησε ο καλλιτέχνης George Redhawk. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ο George Redhawk είναι σχεδόν τυφλός.


«Με τη βοήθεια οπτικών βοηθημάτων και ειδικών προγραμμάτων που βοηθούν όσους έχουν προβλήματα όρασης, ξεκίνησα να ανακαλύπτω το πως μπορεί κανείς να αλλάξει μία φωτογραφία ώστε να δείξει στον κόσμο πως βλέπει ο ίδιος τον κόσμο μέσα από την μειωμένη του όραση», αναφέρεται στο βιογραφικό του.


Ο καλλιτέχνης του Διαδικτύου, γνωστός ως George RedHawk, ή με το ψευδώνυμό του DarkAngelOne, δημιουργεί νέα έργα σε μορφή GIF από τις φωτογραφίες και τα σχέδια άλλων εικαστικών καλλιτεχνών.

Η τεχνική του είναι να τροποποιήσει μικρά στοιχεία του αρχικού υλικού για να δημιουργήσει το αίσθημα της κίνησης μαζί τους ή να προσθέσει ένα νέο στρώμα στο πρωτότυπο για να το επιτύχει.

Γεννημένος στην Καλιφόρνια, εργάστηκε ως ψηφιακός καλλιτέχνης που ειδικεύεται στα κινούμενα γραφικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό γι' αυτόν είναι ότι  τυφλώθηκε πριν από λίγα χρόνια. Από το ατύχημα αυτό, πρότεινε να επεξεργαστούν εικόνες ειδικά σχεδιασμένες για άτομα με οπτικές αναπηρίες.

" Για να δημιουργήσετε το μεγαλύτερο μέρος των gifs μου, χρησιμοποιώ το λογισμικό που ονομάζεται Morphing με το οποίο έχω πειραματίσει εδώ και πολλά χρόνια. Ο στόχος της τέχνης μου είναι να αμφισβητήσει την αντίληψη της αίσθησης της όρασης. Παρόλο που τα μάτια μου είναι κατεστραμμένα και είναι μια διαρκής πρόκληση για μένα, τα έργα μου είναι ένας τρόπος να δείξω λίγο από τον «κόσμο μέσα από τα μάτια μου» χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να τα βλέπω
".

 Στην περίπτωση του  αν και η όρασή  του είναι πολύ μικρή, μπορεί ακόμα να χειρίζεται αντικείμενα, όπως οθόνες, χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Τα πολυάριθμα έργα του έχουν προβληθεί πάνω από έξι εκατομμύρια φορές online. Μπορείτε να δείτε τη συλλογή του στην ιστοσελίδα του .






Η δουλειά του έχει ήδη αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στο διαδίκτυο.



Μπορείτε να δείτε όλη του την δουλειά εδώ.















Ο George Redhawk συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τη βιομηχανία της κίνησης ζωγραφικής με κάθε εικόνα που δημιουργεί.



George Redhawk



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου