Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΜΙΑ «ΦΑΛΑΙΝΑ» ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ - «Φέτος το καλοκαίρι θέλεις να είσαι φάλαινα ή γοργόνα»;



Πριν από κάποιους μήνες, ένα γυμναστήριο στο Παρίσι είχε την πρωτότυπη ιδέα να τοποθετήσει πάνω από την είσοδό του μια τεράστια αφίσα, η οποία έδειχνε μια νέα, όμορφη και αδύνατη νεαρά και έγραφε: 


«Φέτος το καλοκαίρι θέλεις να είσαι φάλαινα ή γοργόνα;». Μια κυρία, όμως, δεν «ψάρωσε» από το δίλημμα και έδωσε την απάντησή της γραπτώς και δημοσίως.


Έγραψε λοιπόν στο μπλογκ της: 

«Οι φάλαινες περιτριγυρίζονται από φίλους (δελφίνια, ιππόκαμπους, θαλάσσιους ελέφαντες). Έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, μένουν έγκυες και γεννούν αξιολάτρευτα φαλαινάκια. 

Περνάνε ωραία παρέα με τα δελφίνια, τρώγοντας σαρδέλες και γαρίδες και παίζοντας στις θάλασσες, ταξιδεύοντας σε εξωτικά μέρη όπως στην Παταγονία και στους κοραλλιογενείς υφάλους της Πολυνησίας. 

Οι Φάλαινες τραγουδούν θαυμάσια όλη μέρα και έχουν ηχογραφήσει και CD. Ζούνε ελεύθερα, χωρίς ουσιαστικούς εχθρούς, εκτός από τον άνθρωπο, και είναι αγαπητές, σεβαστές και υπό την προστασία πολλών οργανώσεων.

Οι Γοργόνες δεν υπάρχουν. Ακόμα κι αν υπήρχαν όμως, θα έκαναν ουρές έξω από τα γραφεία των ψυχαναλυτών πάσχοντας από κρίση ταυτότητας. 

«Τι είμαι Ψάρι ή Άνθρωπός;», θα έλεγαν. Δεν θα είχαν σεξουαλική ζωή και δεν θα μπορούσαν να γεννήσουν παιδιά. Ναι, θα ήταν υπέροχες, αλλά θα ήταν μόνες και θλιμμένες. 

Και ποιος θέλει δίπλα του μια γυναίκα που μυρίζει ψαρίλα; Χωρίς αμφιβολία, ναι, θέλω να είμαι φάλαινα».

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, το συγκεκριμένο post της κυρίας, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, κάνει και πάλι πάταγο στον κόσμο του διαδικτύου για ευνόητους λόγους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου