Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Μαξίμου!!! Δρόμος κλειστός από κλούβες!!! Επιμένουμε!!! - 22/3/18 - Μεγαλειώδης συγκέντρωση των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας (ΒΙΝΤΕΟ)





Χιλιάδες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας απ' όλη την Ελλάδα βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 22/3 σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας που έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα στην διοίκηση Φραγκιαδάκη αλλά και στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από το βασικό τους αίτημα: Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ! 





Οι χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθν. Αντιστράσεως και αφού έγιναν με ομιλίες από μέλη του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ και κατατέθηκε ψήφισμα στη διοίκηση Φρακιαδάκη ξεκίνησαν με πορεία για το μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Τσίπρα. 

Μαζί τους βρέθηκαν πολλοί εν ενεργεία συνάδελφοί τους αφού και ο ΣΥΕΤΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία και των εν ενεργεία εργαζόμενων στο πλευρό των συναδέλφων τους συνταξιούχων. 

“Φέρτε πίσω τα κλεμμένα”, “Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ΅”, 

“Η ασφάλιση είναι κατάκτηση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση”, 

“Φραγκιαδάκη, Τσίπρα, ακούστε το καλά το τα σχέδιά σας θα μείνουν στα χαρτιά”, 

Ηταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους χιλιάδες συνταξιούχοι που πλημμύρισαν τη Σταδίου. 




“Πρόκειται για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που αποδεικνύει στην πράξη τι θα έπρεπε να κάνει ο ΣΣΕΤΕ τόσο καιρό”, ανέφερε η Μαίρη Δέγλερη συνταξιούχος της Εθνικής. 

“Έχουμε καταφέρει να συνενώσουμε σε κοινό συντονισμό διάφορες ομάδες συναδέλφων συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα που παλεύουν ενάντια στα σχέδια Φραγκιαδάκη για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ”, εξήγησε ο Βασίλης Πανάκιας από την ομάδα Δράση για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ. 

“Οι αγώνες μας είναι μονόδρομος. Σήμερα στείλαμε ένα τεράστιο μήνυμα αντίστασης. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα. Μπορούμε να κερδίσουμε το ΛΕΠΕΤΕ, τις παροχές μας και τις συντάξεις μας που πληρώναμε τόσα χρόνια. Ο αγώνας συνεχίζεται”, τόνισε η Ιωάννα Παυλοπούλου από την Ανοιχτή Επιτροπή Εργαζόμενων και Συνταξιούχων και τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια.

Video/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου