Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Σκόπελος - Το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα





Η Σκόπελος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Σποράδων, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, καθώς αποτελεί το νησί με το περισσότερο πράσινο σε ολόκληρο το Πέλαγος. 




Βρίσκεται απέναντι από τη Σκιάθο και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός της έχει αυξηθεί ραγδαία...Το έντονο στοιχείο της φύσης, σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά, το εξαιρετικό φαγητό αλλά και την ζωηρή νυχτερινή ζωή της, δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό για διακοπές.


Παραλίες

Το νησί αυτό διαθέτει χαρακτηριστικά από τα πλέον καθαρά και διαυγή νερά της Ελλάδας, καθώς η απουσία βιομηχανικών μονάδων, βοήθησε πολύ σε αυτό. 





Η συνύπαρξη των κρυστάλλινων νερών και της πλούσιας βλάστησης έχει χαρίσει στην Σκόπελο τον τίτλο του ‘’πράσινου και μπλε’’ νησιού. 







Παραλίες κρυμμένες μέσα στο πράσινο με εντυπωσιακές χρυσές αμμουδιές και λεπτό χαλίκι όπως η Στάφυλος, η Καστάνη, η Μηλιά, ο Πάνορμος αλλά και πολλές ακόμη που αξίζει να επισκεφθείτε.











Αξιοθέατα

Η Σκόπελος όμως πέρα από τις εντυπωσιακές παραλίες της, αποτελεί και ιδανικό τόπο για εξορμήσεις. 

Το εκκλησάκι του Άη Γιάννη στο Καστρί λίγο πριν την Γλώσσα είναι σίγουρα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε καθώς βρίσκεται χτισμένο σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων και η θέα που προσφέρει μαγική. 



Επιπλέον, πηγαίνοντας στις μικρές βραχώδεις παραλίες του Αμάραντου, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το σημείο όπου έγιναν τα γυρίσματα του Mamma Mia, μια ταινία που πρόβαλλε το νησί στο εξωτερικό και βοήθησε πολύ στην έντονη αύξηση του τουρισμού.


Φαγητό

Εκτός από όλα αυτά όμως, κάτι σίγουρα που δεν θα σας απογοητεύσει στο νησί, είναι το φαγητό.





Η Χώρα της Σκοπέλου κρύβει από μόνη της πολλά ωραία μαγαζιά που σερβίρουν ολόφρεσκα ψάρια αλλά και την ξακουστή Σκοπελίτικη πίτα την οποία θα την βρείτε σε πολλές παραλλαγές και με διάφορα είδη γέμισης. 






Αν θέλετε όμως να συνδυάσετε το φαγητό σας με μια βόλτα πέρα από την Χώρα, τότε ιδανικό μέρος αποτελεί το γραφικό λιμάνι του Αγνώντα, στο οποίο θα βρείτε εκπληκτικό ψάρι αλλά και εντυπωσιακές αστακομακαρονάδες που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.







Νυχτερινή ζωή





Παρόλο που πολλοί νομίζουν ότι όλη η διασκέδαση βρίσκεται απέναντι στην Σκιάθο, το νησί της Σκοπέλου θα σας εκπλήξει ευχάριστα και αυτό γιατί θα βρείτε μαγαζιά που θα καλύψουν τις απαιτήσεις σας με τον καλύτερο τρόπο. 








Ατμοσφαιρικά μπαράκια, μπυραρίες, ζωντανή μουσική, κλαμπ με πιο γρήγορους και έντονους ρυθμούς



Αλλά και εξαιρετικά ρεμπετάδικα με αυτό του Γιώργου Ξηντάρη στο Κάστρο της Σκοπέλου να είναι το πιο ξακουστό.









Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες στο νησί της Σκοπέλου όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς το νησί είναι ιδανικό για ποδηλασία, εξερευνήσεις, περίπατους σε εντυπωσιακά μονοπάτια








Παρατήρηση πουλιών, ψάρεμα, αλλά και μια ποικιλία από θαλάσσιες δραστηριότητες που σίγουρα θα κρατήσουν τις ημέρες σας γεμάτες και το ενδιαφέρον σας αμείωτο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου