Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ιστορική πρεμιέρα για θεατρική παράσταση στη Βουλή - Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου» θα... ανέβει θεατρική παράσταση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.





Την Τρίτη 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του κοινοβουλίου, θα «ανέβει» στην αίθουσα Γερουσίας, το βραβευμένο θεατρικό έργο «Εκτός ύλης» του Κώστα Λεϊμονή, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Την πρόταση στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής έκανε ο κ. Σκιαδαρέσης και η παράσταση θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές ομάδες της Βουλής υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη των Theater Labs Μπάμπη Αρώνη.

Ένας υπουργός -ενώπιον συναδέλφων του- λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη προς όλους, αλλά κυρίως προς τον ελληνικό λαό που πάντα είναι πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους. 

Παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πως η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος, επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ότι πιο πολύτιμο για κάθε άνθρωπο. Τον εαυτό του.

Ένα έργο πολιτικό λοιπόν, που θα χρησιμοποιήσει την Αίθουσα της Γερουσίας σαν σκηνικό, δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρον.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης της βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου