Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό άλμπουμ κυκλοφόρησε ο Νικόλας Σύρος - "Μπλουζ του Πειραιά"
Ένα διπλό άλμπουμ κυκλοφόρησε στη Γαλλία ο ρεμπέτης από τη Σκόπελο Νικόλας Σύρος. Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση της κομπανίας του "Μπλουζ του Πειραιά".
Ο πρώτος δίσκος είναι με ρεμπέτικα τραγούδια και ο δεύτερος με τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζηδάκη κλπ. 


Στο άλμπουμ παίζουν οι: 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΥΡΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 
ΖΕΦΗ ΒΑΡΛΑΜΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Γιάννης Ξηρογιάννης μπουζούκι - τραγούδι 
Κώστας Σύρος ΚΙΘΑΡΑ – τραγούδι 
Βαγγέλης Χαλας Βιολί 
Γιώργος Σύρος – Μπαγλαμά 
Μιχάλης Κοραχάνης - κρουστά 


Να σημειωθεί ότι, οι πέντε μουσικοί είναι από τη Σκόπελο. 

Γεννηµένος από οικογένεια µουσικών, ο 
Νικόλας Σύρος µαθήτευσε κατά τη δεκαετία του ’70 κοντά στους µεγαλύτερους ερµηνευτές και συνθέτες του ρεµπέτικου, από τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου και τον Μητσάκη µέχρι τον Κώστα Ρούκουνα και τον Μάρκο Βαµβακάρη. Από το 1981 διαµένει στη Γαλλία.

Έχει συνεργαστεί µε εξέχουσες προσωπικότητες Ελλήνων και φίλων της Ελλάδας στο εξωτερικό, από τον Ζωρζ Μουστακί µέχρι τον Βασίλη Αλεξάκη και τον Ζακ Λακαριέρ ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα µας και σε σειρά σηµαντικών διοργανώσεων προβολής του σύγχρονου ελληνικού πολιτισµού.

Συµµετείχε ως σολίστας στη συναυλία της συµφωνικής ορχήστρας της Όπερας του Παρισιού που παρουσίασε τον Ζορµπά του Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ του Ρουαγιάν (Ιούλιος 2003), στην παρουσίαση του Άξιον Εστί στο Θέατρο Gyptis της Μασσαλίας (Μάιος 2003), στην εκτέλεση Λαϊκού ορατορίου µε αποσπάσµατα από έργα του Θεοδωράκη (∆εύτερο Φόρουµ Φιλελληνικών Οργανώσεων, Montpellier, Νοέµβριος 2002) κ.ά. 

Συνόδεψε παρουσιάσεις ελληνικής ποίησης από τον Ζακ Λακαριέρ σε πάνω από 30 γαλλικές πόλεις, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στην πόλη Saint Jean de Vedas και αλλού, ενώ επιµελήθηκε και τη µουσική της παράστασης του Βασίλη Αλεξάκη, La Grèce te suivra (Παρίσι, Café de la Danse, 1988). 

Ερµήνευσε, επίσης, ρεµπέτικα τραγούδια στα βραβευµένα ντοκυµαντέρ Μάρκος Βαµβακάρης του Γιώργου Ζέρβα και Γιάννης Ρίτσος του Ροβήρου Μανθούλη, ενώ ο δίσκος του Το παλιό µας σπίτι (σε συνεργασία µε τον Γιώργο Τζώρτζη και επιµέλεια Νότη Μαυρουδή) παραµένει από το 1986 που κυκλοφόρησε, ο 3ος δίσκος σε πωλήσεις ρεµπέτικου στην Ελλάδα.

Ο Νικόλας Σύρος συμπλήρωσε 40 χρόνια καριέρας στο ρεμπέτικο τραγούδι και στη μουσική γενικότερα. Με την ευκαιρία αυτή για το 2018 και 2019 ξεκινά συναυλίες στη Γαλλία. Πρώτη του κίνηση η κυκλοφορία του διπλού άλμπουμ.


https://www.ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου