Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Πειράματα σε ανθρώπους; Δεν πέφτουμε από τα σύννεφαΣάλος προκλήθηκε στα ΜΜΕ με την αποκάλυψη ότι πειράματα σχετικά με τις επιπτώσεις εισπνοής των καυσαερίων έγιναν σε 25 νέους στο Πανεπιστήμιο του Ααχεν ίσως με τη συναίνεση τους.


Δεν είναι η πρώτη αλλά φοβάμαι ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που υπογραμμίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Γερμανία και η μνήμη των ναζιστικών πειραμάτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όμως κανείς δεν είναι αθώος.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και συγκεκριμένα το 1970, όταν ήμουν φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο τότε καθηγητής της Φαρμακολογίας Δ.Δ Βαρώνος είχε προτείνει όσοι φοιτητές θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πείραμα με δέλεαρ μεγαλύτερο βαθμό. 

Όπως ήταν αναμενόμενο σχεδόν όλοι συμμετείχαν σε ένα πείραμα όπου σε στυλ ναι όχι απαντήσεων συμπληρώναμε κάποια έντυπα πριν και μετά τη λήψη ενός χαπιού (κάποια ήταν φαρμακευτική ουσία και κάποια plecebo=αδρανής ουσία).

Συνήθως τέτοια πειράματα γινόντουσαν σε μεγάλη κλίμακα και χωρίς τη συναίνεση των "πειραματοζώων" για τις ανάγκες της πολεμικής βιομηχανίας, δήθεν για την προστασία των πολιτών από το ενδεχόμενο χημικού ή βιολογικού πολέμου από τρομοκράτες σε πόλεις.

Ας μη ξεχνάμε όμως και τους πληθυσμούς των νησιών του Ειρηνικού και της Σ.Ένωσής και Κίνας, που σκόπιμα εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια κατά τις πυρηνικές δομικές για να μελετηθούν οι επιπτώσεις ων πυρηνικών όπλων.

Τα στοιχεία που ακολουθούν προέρχονται από πληροφορίες του Παραρτήματος Βιολογικών όπλων των ΗΠΑ, που αποχαρακτηρίστηκαν το 1977 και δόθηκαν στη δημοσιότητα.Το ότι για άλλες χώρες δεν βρέθηκαν στοιχεία δεν σημαίνει ότι δεν είχαν κάνει ανάλογα πειράματα.

1915

Ένας γιατρός στο Μισισιπή προκάλεσε Πελάγρα σε τροφίμους ιδρυμάτων προσπαθώντας να βρει θεραπεία για τη νόσο.

1931

Ο δρ Cornelius Rhoads αναλαμβάνει το Πειραματικό κέντρο κατά του Καρκίνου στο Πουέρτο Ρίκο.

Μετά από καταγγελίες του Κέντρου Ροκφέλερ αποκαλύφθηκε ότι ο Rhoads σκόπιμα μόλυνε άτομα με καρκινικά κύτταρα. Δεκατρία από αυτά πέθαναν.

Μετά την αποκάλυψη οRhoads εργάστηκε στις εγκαταστάσεις των Βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, Ούτα και Παναμά, ενώ αργότερα διορίστηκε στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ήταν η καρδιά των πρόσφατα ανακαλυφθέντων πειραμάτων με ακτινοβολία σε φυλακισμένους, ασθενείς και στρατιώτες.

1932

Στο Tuskegee 200 φτωχοί μαύροι χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα με Σύφιλη. Δεν τους είπαν ότι ήταν άρρωστοι και δεν τους χορήγησαν θεραπεία. 100 από αυτούς πέθαναν ενώ οι οικογένειές τους μολύνθηκαν επίσης από τη νόσο.

1940

Στην προσπάθεια να δημιουργήσουν νέα φάρμακα κατά της Ελονοσίας κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου, γιατροί στο Σικάγο μολύνουν 400 φυλακισμένους με τη νόσο.

Αυτοί δεν αντιμετωπίστηκαν σας εγκληματίες πολέμου στη Νυνεμβέργη, σε αντίθεση με τους ναζί γιατρούς που έκαναν ανάλογα πειράματα και οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα πειράματα των αμερικανών για να υπερασπισθούν τη θέση τους στη δίκη.

1950

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ψέκασε με σπρέι βακτηρίων την πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Ισχυρίστηκαν ότι τα βακτηρίδια ήταν αβλαβή και ότι τα χρησιμοποίησαν σαν δοκιμή πολέμου, αλλά πολλοί κάτοικοι έπαθαν νόσους που μοιάζουν με πνευμονία και τουλάχιστον ένας βεβαιώθηκε ότι πέθανε από αυτό.

1950-1953

Μια σειρά μικροβίων χρησιμοποιήθηκαν με κάλυψη στον πόλεμο της Κορέας. Υπολογίζεται ότι ερίφθησαν φτερά(!) μολυσμένα με Άνθρακα και κουνούπια και μύγες φορείς Πανώλους και Κίτρινου πυρετού και τρωκτικά με ποικιλία νόσων.

Χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες τεχνικές με την ανοσοποίηση και στα ίδια εργαστήρια. Επί προεδρίας Αϊζενχάουερ προσήχθησαν σε δίκη τρεις αμερικανοί που δημοσίευσαν για αυτές τις δραστηριότητες. Κανείς δεν καταδικάστηκε.

1952-1953

Σε μιαν άλλη σειρά πειραμάτων ο στρατός των ΗΠΑ απελευθέρωσε σύννεφα «αβλαβών» μικροβίων ψεκάζοντας 6 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά για να μελετήσουν τις τεχνικές στα σενάρια χημικού και βιολογικού πολέμου.

Αναφορά του στρατού επισημαίνει τα προβλήματα στο αναπνευστικό που παρουσίασαν οι ανύποπτοι πολίτες.

1955

Στον Κόλπο Τάμπα της Φλόριντα παρατηρήθηκε αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων Κοκίτη με 12 θανάτους, όταν μετά από τεστ της CIAδιέφυγε βακτήριο στην ατμόσφαιρα.

1965

Σε μια μελέτη 3 ετών 70 εθελοντές φυλακισμένοι στις φυλακές Holmesburg της Φιλαδέλφεια υποβλήθηκαν σε δοκιμές για την αντοχή στη Διοξίνη και τον Πορτοκαλί παράγοντα.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι άνδρες δεν αντιμετωπίστηκαν και παρέμειναν χωρίς θεραπεία επί 7 μήνες. Κανείς δεν τους είχε προειδοποιήσει ότι αργότερα θα τους χρησιμοποιούσαν και σαν πειραματόζωα για τη μελέτη της ανάπτυξης του καρκίνου.

1966

Ο στρατός των ΗΠΑ διέσπειρε βάκιλο στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης σαν δοκιμή. Αν και δεν παρατηρήθηκαν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων οι λεπτομέρειες του πειράματος ακόμη αξιολογούνται.

1868-1969

Η CIA πειραματίστηκε στην πιθανότητα δηλητηρίασης του πόσιμου νερού ρίχνοντας χημικό παράγοντα στο νερό της Ουάσιγκτον.

Αν και δεν επακολούθησαν συμπτώματα στον πληθυσμό το πείραμα έγινε χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση των κατοίκων.

1969

Στις 9 Ιουνίου 1969 ο δρ Μc Artor τότε διευθυντής του τμήματος ερευνών για την Άμυνα παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Υποτροφιών ζητώντας χρηματοδότηση για την παραγωγή κάποιου συνθετικού παράγοντα που θα προκαλούσε μείωση της ανοσολογικής επάρκειας των ατόμων.

Έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομυρίων $ για να παράγει αυτό τον παράγοντα εντός 5-10 ετών. Το ΑΙDS εμφανίστηκε σαν κοινωνική απειλή μετά 10 έτη.

1980-1981

Σε κέντρα συγκέντρωσης στο Μαϊάμι και Πουέρτο Ρίκο αϊτινοί πρόσφυγες εμφάνισαν γυναικομαστία και ισχυρίστηκαν ότι τους έκαναν κάποιες ενέσεις με ορμόνες.

1981

Πάνω από 300.000 κουβανοί εμφάνισαν Δάγκειο αιμορραγικό πυρετό.

Μια έρευνα του περιοδικού «Covert Action Information Bulletin» που συνεργάζεται με διάφορα κέντρα πληροφοριών στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι αυτό οφειλόταν σε απελευθέρωση μολυσμένων κουνουπιών από αντεπαναστάτες σε συνεργασία με την CIA.

1985

Επιδημία Δάγκειου πυρετού εμφανίστηκε στη Μανάγκουα της Νικαράγουα μετά εκτεταμένες αεροπορικές αναγνωριστικές πτήσεις των ΗΠΑ.

Προσεβλήθη σχεδόν ο μισός πληθυσμός της πόλης και αρκετοί πέθαναν.

Ήταν η πρώτη τέτοια επιδημία στη χώρα και έμοιαζε με την επιδημία του 1981 στην Κούβα.

Ο Δάγκειος ήταν το αντικείμενο πειραματισμού στις επιχειρήσεις του Ντιετριχ στο Μέριλαντ.

1987

Σαν αποτέλεσμα πίεσης ομάδων κοινωνικού ελέγχου το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι ακόμη λειτουργεί εγκαταστάσεις χημικού και Βιολογικού πολέμου σε 127 πόλεις των ΗΠΑ.

1996

Μετά από πίεση από το κοινό και το Κογκρέσο το Υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες μπορεί να έχουν εκτεθεί σε χημικά όπλα στον πόλεμο του Κόλπου.

Δεν αποδέχθηκαν την επικινδυνότητα των βομβών απεμπλουτισμένου Ουρανίου και ισχυρίστηκαν ότι τα υπόλοιπα ανεξήγητα συμπτώματα ίσως οφείλονται στους πειραματικούς εμβολιασμούς των στρατιωτών για το βιολογικό πόλεμο.

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια Μπους είναι ιδιοκτήτρια μιας από τις βιομηχανίες αυτών των εμβολίων.

Προφανώς οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έκαναν αυτή την έρευνα για την προστασία των ανθρώπων από τον καρκίνο, αλλά από το φόβο των πιθανών αποζημιώσεων.

Ζούμε σε ένα κόσμο, όπου μόνη ηθική φαίνεται να είναι το οικονομικό όφελος. Σε ένα πλανήτη όπου ολόκληροι λαοί εγκαταλείπονται στην ανέχεια, πόλεμοι σχεδιάζονται από τους ισχυρούς ισοπεδώνοντας χώρες και όπου τα τείχη υψώνονται για να προστατεύονται μόνο οι προνομιούχοι τη Δύσης τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου