Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Γεννήθηκε μωρό που είχε καταψυχθεί πριν από 25 χρόνια ως έμβρυο. Αν είχε γεννηθεί το 1992 θα είχε διαφορά με τη σημερινή του μητέρα του 18 μήνες!...





Πρόκειται για το πιο μακροχρόνια παγωμένο έμβρυο στα παγκόσμια χρονικά που αναπτύχθηκε και γεννήθηκε επιτυχώς. 
Ένα μωρό που ήταν σε κρυοσυντήρηση ως έμβρυο από το 1992 ήρθε στον κόσμο πριν περίπου ένα μήνα.



Μία γυναίκα στις ΗΠΑ έφερε πριν λίγες μέρες στον κόσμο ένα μωρό, το οποίο είχε καταψυχθεί ως έμβρυο πριν από περίπου 25 χρόνια. Πρόκειται για το πιο μακροχρόνια παγωμένο έμβρυο στα παγκόσμια χρονικά που αναπτύχθηκε και γεννήθηκε επιτυχώς. 

Το έμβρυο ήταν στην κρυοσυντήρηση από τον Οκτώβριο του 1992 και γεννήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από την 26χρονη Τίνα Γκίμπσον, από το Ανατολικό Τενεσί. 

Η Γκίμπσον ήταν δηλαδή 18 μηνών όταν έγινε η κατάψυξη του εμβρύου! Η απόψυξη έγινε τον Μάρτιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην 26χρονη. «Η Έμα είναι ένα τόσο γλυκό θαύμα. Νομίζω ότι είναι πολύ τέλεια για να είναι παγωμένη όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο πατέρας του μωρού....

Μάλιστα, σύμφωνα το Πανεπιστήμιο του Τενέσι, το μωρό είναι το πρώτο που γεννιέται έχοντας παραμείνει σε κατάσταση ψύξης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Είναι εκπληκτικό που ένα έμβρυο μπορεί να διατηρηθεί παγωμένο και να να έχει μία ευκαιρία στην ζωή μετά από τόσο πολύ καιρό κι αυτό επειδή οι τεχνικές κρυοσυντήρησης έχουν προχωρήσει από τότε» ανέφερε ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Κάρολ Σόμερφελτ





Η Τίνα και ο άνδρας της πήραν το έμβρυο μέσω του αμερικανικού εθνικού κέντρου δωρεάς εμβρύων (NEDC), ενός προγράμματος υιοθεσίας εμβρύων στο οποίο τα ζευγάρια που ελπίζουν να συλλάβουν.

Μάλιστα σύμφωνα με το usatoday.com, η δωρεά εμβρύων είναι πολύ δημοφιλής στην Αμερική καθώς το εθνικό κέντρο έχει λάβει δωρεές και από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και από ξένες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου