Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Μην τα δοκιμάσεις ποτέ: Αυτά είναι τα πιο… σιχαμένα φαγητά σε όλο τον πλανήτη! (φωτο-βιντεο)



Ο κόσμος είναι τρελός. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά όταν φτάνει να τρώει, με απόλαυση μάλιστα, τα παρακάτω φαγητά, κάτι δεν πάει καθόλου καλά! Δείτε στο travelstyle.gr φωτογραφίες που θα σας σοκάρουν και πιθανώς θα… σας κόψουν την όρεξη!



Μπάλουτ (Balut) Έμβρυο πάπιας που βράζουν ζωντανό μέσα στο ίδιο του το αυγό και το τρώνε.Περιττό να πούμε οτι τρώγεται ολόκληρο, μαζί με το κέλυφος και το έμβρυο ολόκληρο συμπεριλαμβανομένου του ράμφους και των φτερών!




Έχετε φάει ποτέ… φωλιά πουλιών; Αν όχι, καιρός να πάτε μέχρι την Κίνα ή την Μαλαισία…




Ακόμα και στην Ιταλία δεν πάνε πολύ καλά, καθώς αυτό που βλέπετε είναι κομμάτι παρμεζάνας, την οποία φροντίζουν να αφήσουν αρκετό καιρό εκτός ψυγείου, προκειμένου να γεμίσει… σκουλήκια και να την φάνε μαζί με αυτά.

Κασου Μαρζού / Σάπιο Τυρί (Casu Marzu) Παραδοσιακό Ιταλικό Πρόβειο Τυρί . Αφήνεται έξω μέχρι οι μύγες να γεννήσουν μέσα του κάμπιες, ώστε οι κάμπιες να ζυμώσουν το τυρί. Οι κάμπιες καταναλώνονται μαζί με το τυρί.


 

Έντομα/ Σκουλήκια Συνηθισμένο φαγητό στην Ασία, Νότιο Αμερική, Αφρική. Ταϊλάνδη και Μπανκόγκ αρκετά συνηθισμένα είναι τα σκουλήκια, γρύλοι, σκορπιοί και σκαθάρια.




Κίβιακ (Kiviak) Παραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό της Γροιλανδίας φτιαγμένο από καμμια 300αρία με 500αρία θαλασσοπούλια, σε κουφάρι φώκιας . 




Αυγό 1000ετίας Προέρχεται απο την Κίνα, και γίνεται τοποθετώντας αυγά για 1-3 μήνες σε ένα μίγμα στάχτης, αλατιού, πηλού, ασβέστη και κελύφη κόκκων ρυζιού . 


Αυγά που διατηρούνται για περίπου ένα χρόνο μέσα σε αλάτι και σερβίρονται στο πιάτο του άτυχου πελάτη.





Τηγανητή Αράχνη Συναντάται συχνά στην Καμπότζη, και είναι πολύ δημοφιλές πιάτο. 



Σμάλαχοβ / Smalahove Καπνιστό ή αποξηραμένο κεφάλι προβάτου. Η προβιά και το δέρμα καβουρδίζονται και αφαιρείται ο εγκέφαλος.


Κεφάλι αρνιού, από τα εκλεκτά εδέσματα στη Νορβηγία, συνήθως σερβίρεται με πατάτες βραστές


 

Εσκαμόλε/ Escamole Είναι νεογνά μυρμηγκιών και θεωρείται έδεσμα της Μεξικάνικης Κουζίνας. 

Κρασί με μωρά ποντικού Δημιουργείτε παίρνοντας μωρά ποντικιών και πνίγοντάς τα μέσα σε κρασί ρυζιού.

Χταπόδι μεν, αλλά σερβιρισμένο ολοζώντανο!


Σανακτζί / Sannakji Ωμό χταπόδι σερβιρισμένο με σουσάμι κ σησαμέλαιο. Επικίνδυνο φαγητό μιας και τα πλοκάμια μπορούν να γαντζωθούν στο λαρύγγι σου και να σε πνίξουν! 




Μάτι Τόνου Σερβίρεται τηγανιτό μαζί με ρύζι και σάλτσα σόγιας 


Ψαρικά μαγειρεμένα στα… δικά τους υγρά.






Ντούριαν/ Durian Ο βασιλιάς των φρούτων! Εξωτερικά έχει αγκάθια αλλά στο εσωτερικό του η σάρκα είναι κρεμώδης και μοσχοβολάει κλανίλα... 




Ikizukuri (Ικιζουκούρι) Ψάρι που σερβίρεται ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Πρακτικά το κόβουν και το σερβίρουν ενώ ακόμα χτυπάει η καρδιά του.



Bloodplattar Τηγανήτες με αίμα χοιρινού, γάλα , αλεύρι και κρεμμύδι είναι κλασσικό πιάτο που σερβίρεται σε Σουηδία και Φιλανδία. 


Αυτό που βλέπετε -έστω κι αν δεν θα το πιστέψετε- είναι αίμα στερεοποιημένο, συνήθως γουρουνιού!





Λειρί Κόκκορα / Cockscombs Έδεσμα κυρίως στην Ιταλία και Γαλλία. Χρησιμοποιείται σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα πουλερικών 

Χακάρλ / Hakarl Αποξηραμένος και σάπιος καρχαρίας Γροιλανδίας που αφήνεται να ζυμωθεί για 45 μήνες γιατί αν τρωγόταν φρέσκος θα ήταν δηλητηριώδης. 





Πέος Ταύρου Αφροδισιακό Κινέζικο πιάτο 

Μπουντόγκ /Mongolian Boodog Μαρμότα ή κατσίκα που μαγειρεύεται μέσα στο ίδιο το δέρμα της, τοποθετώντας ζεστές πέτρες μέσα στο στομάχι τους 

Prairie Oyster Όρχεις Ταύρου. Τηγανίζονται , βράζονται, σοτάρονται και γεμίζονται με διάφορα μυρωδικά και συνοδεύονται με διάφορες σως. 

Χάγκις/ Haggis Ψιλοκομμένη καρδιά προβάτου, συκώτι, πνεύμονες με κρεμμυδάκι, βρώμη και μυρωδικά γεμίζονται μέσα στο στομάχι του προβάτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου