Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

2030: και τα τούβλα θα σκέφτονται!




Τι προβλέπει για το μέλλον μας το πρώτο 
πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που μελετούν την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας


Είμαστε σίγουροι πια ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Αλλά... μεθαύριο; Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή να μας πει σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας αν - λέμε, αν - ο κόσμος μας ξεπεράσει την παρούσα κρίση;Υπάρχει, και μίλησε. Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε.


Η «μελέτη του αιώνα»

Το τι θα φέρει στον 21ο αιώνα η διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε και απασχολεί τους περισσότερους πρωτεργάτες του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου. 

Ενας από αυτούς, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ερευνών Redmond της Microsoft, ονόματι Ερικ Χόρβιτζ, πρότεινε το 2004 να δημιουργηθεί μια διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβλέπει τα επόμενα βήματα της τεχνολογίας, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκτίμηση για τον οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η πρότασή του υιοθετήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, που συγκάλεσε και τη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη στελέχωση της επιτροπής που θα επιτελούσε την «100χρονη μελέτη της τεχνητής νοημοσύνης» (AI100). 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 η 17μελής αυτή επιτροπή παρουσίασε το πρώτο της πόρισμα, υπό τον τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη και ζωή το 2030» (βλ.....


ΔΙΑΒΑΣΤΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ>>ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου