Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ένα μυστήριο φυσικό φαινόμενο που έχει διχάσει [ΒΙΝΤΕΟ]






Τι συμβαίνει και δεν αναμειγνύεται το νερό όταν αυτοί οι δύο ωκεανοί συναντώνται;

Ένα βίντεο που ανέβασε η σελίδα «Mundo misterioso»(μυστήριος κόσμος) στο Facebook εδώ και μερικές μέρες έχει δημιουργήσει σύγχυση και έχει διχάσει τους χρήστες του internet.



Η αρχική περιγραφή έκανε λόγω για το σημείο όπου ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός ωκεανός συναντώνται, αλλά τα νερά τους δεν ανακατεύονται. Αμέσως πολλοί έτρεξαν να διαψεύσουν το δημοσίευμα σχολιάζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να είναι εφικτό, αφού αυτοί οι δύο ωκεανοί δεν έχουν σημείο συνάντησης.

Οι διαχειριστές της σελίδας επανήλθαν λίγο αργότερα για να διορθώσουν το λάθος, αναφέροντας πως το βίντεο δείχνει το σημείο που συναντάται τμήμα του βόρειου Ειρηνικού στον κόλπο της Αλάσκας και της θάλασσας Bering.


Τι γίνεται όμως με αυτό το φαινόμενο που βλέπουμε στο βίντεο;



Όπως θα παρατηρήσετε παρακολουθώντας το απόσπασμα, τα νερά των δύο θαλασσών τα οποία έχουν διαφορετική απόχρωση, δείχνουν να συναντώνται σε κάποιο σημείο, δημιουργώντας μια νοητή γραμμή. Παρόλα αυτά για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι δύο θάλασσες δεν αναμειγνύονται, ούτε ανακατεύονται.

Διαβάζοντας μερικά από τα (πολλά) σχόλια κάτω από την ανάρτηση βρήκαμε μερικές πιθανές εξηγήσεις που δικαιολογούν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Η επικρατέστερη, την οποία υποστηρίζουν οι περισσότεροι, αναφέρει πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ένεκα των διαφορετικών ποσοτήτων σε αλάτι, αλλά και της διαφορετικής θερμοκρασίας του νερού, γι’ αυτό και δεν αποφεύγεται η ανάμιξη.

Μεταξύ άλλων βέβαια, διαβάσαμε και ένα μύθο ο οποίος υποστηρίζει πως οι θρησκευόμενοι της περιοχής, υποστηρίζουν πως όταν αυτές οι δύο θάλασσες ενωθούν τότε αυτό θα σημάνει το τέλος του κόσμου.


Επιβάτης κρουαζιερόπλοιου καταγράφει σε βίντεο, το μοναδικό φαινόμενο όπου τα νερά του Ατλαντικού και του Ειρηνικ
να ανακατεύονται μεταξύ τους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το μοναδικό φαινόμενο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου