Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν στο ΟΗΕ μήνυμα με την απαίτηση να κλείσει το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera





Οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό οργανισμό Al Jazeera στην Ντόχα του Κατάρ. Φωτογραφια αρχείου
Ντουμπάι, 12 Ιουλίου - RIA Novosti. Οι αρχές των ΗΑΕ απέστειλαν το μήνυμα στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Zeyd Raad al-Hussein, στον οποίο υπερασπίστηκαν την απαίτηση ορισμένων αραβικών χωρών να κλείσει το τηλεοπτικό κανάλι του Qatar 'Al Jazeera', αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Emirates WAM [1 ] την Τετάρτη.


 

Στο μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις Anwar Gargash λέγεται ότι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου έχει περιορισμούς που συνδέονται με την προστασία της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. 'Η ελευθερία του λόγου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει και να υπερασπιστεί την εξάπλωση του εξτρεμισμού' - σημειώνεται στο μήνυμα.


Νωρίτερα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χαρακτήρισε τις απαιτήσεις να κλείσει το κανάλι του Κατάρ «Al Jazeera» και τα θυγατρικά του μέσα ενημέρωσης ως «απαράδεκτη επίθεση εναντίον του δικαιώματος στην ελευθερία λόγου και της γνώμης».


Ως παράδειγμα του πως τα υλικά “του Αλ Τζαζίρα” θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως υποκίνηση στον εξτρεμισμό, οι αρχές των ΗΑΕ ανέφεραν την εκπομπή των ομιλιών από το τηλεοπτικό κανάλι του ηγέτη της Αλ Κάιντα (απαγορευμένης οργάνωσης στην Ρωσία) Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ηγέτη του κινήματος του Λιβάνου 'Χεζμπολάχ' Χασάν Νασράλα, έναν από τους ηγέτες του παλαιστινιακού κινήματος 'Hamas' Khaled Mashaal και άλλους.


Εκτός αυτού αναφέρεται ο ρόλος του Al Jazeera στις εκκλήσεις των μουσουλμάνων για εκδίκηση για τη δημοσίευση καρικατούρων του Προφήτη Μωάμεθ καθώς και παραστάσεις στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού του Ισλαμικού κληρικού Yusuf al-Qaradawi, ο οποίος θεωρείται ριζοσπάστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου