Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Ανθρωποκυνηγητό στο διαδίκτυο για Παπαδήμο και Στουρνάρα Δίωξη Φιλιππάκη. Ποινικοποιούνται αναρτήσεις που επικροτούν το χτύπημα, ή θεωρούνται απειλητικές

Μείζον πολιτικό, νομικό και δικαστικό ζήτημα δημιουργούν τα χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εκθειάζουν-επικροτούν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, περιέχουν προτροπές για τέλεση ανάλογων πράξεων, ή διατυπώνουν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών. Οι εισαγγελείς και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλαμβάνουν δράση και οι αναρτήσεις στα social media ουσιαστικά ποινικοποιούνται.Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά σαφάρι στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εντοπίσει «εμπρηστικές» αναρτήσεις που περιέχουν απειλές κατά συγκεκριμένων ατόμων, ή εκθειάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τρόπο εμπίπτοντα στις σχετικές ποινικές διατάξεις.

Αφορμή ήταν μία ανάρτηση του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Φιλιππάκη, ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Ο δημοσιογράφος έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι «δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, απέστειλε αυτή την ανάρτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με άλλα ανάλογα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στα social media εναντίον του

Η υπόθεση έφθασε στις εισαγγελικές αρχές, που κινήθηκαν άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου για τον Γ. Φιλιππάκη, ενώ εξετάζονται άλλες σχετικές αναρτήσεις προς ταυτοποίηση προσώπων και εντοπισμό τους.

Το θέμα που ανέκυψε εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει κλιμακούμενη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η αντιπολίτευση επιχειρεί να «φορτώσει» ευθύνες στην αντιπολίτευση για την επίθεση κατά Παπαδήμου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις και η συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πλήρες 
κείμενο της ανάρτησης του Γιώργου Φιλιππάκη, που έγινε αφορμή για να εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό στο διαδίκτυο:


«Από τις 6 χτες το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι, τον Γιάννη Στουρνάρα, γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπών καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα»
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου