Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Τι (δεν) γνωρίζει ο πλούσιος υπουργός…O υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου την ώρα που προφανώς σκέφτεται ότι δεν υπάρχουν μισθοί 200 ευρώ στην Ελλάδα


Δεν φτάνει που δεν έχει ιδέα τι γίνεται στην αγορά εργασίας, αλλά δεν κάνει τον κόπο να κοιτάξει τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο της συναδέλφου του. Γι’ αυτό δηλώνει με άνεση ότι έρχεται η ανάπτυξη και πέφτει η ανεργία


Εντάξει, ο άνθρωπος δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Στην Αμερική ζούσε μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας τον φώναξε και τον έκανε υπουργό. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι αρνητικό στοιχείο ότι ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό, αλλά όταν αναλαμβάνεις μια δημόσια θέση πρέπει να γνωρίζεις στοιχειωδώς ποια είναι η κατάσταση της χώρας σου. Αλλιώς θα (νομίζεις ότι) υπουργεύεις σε άλλη χώρα.

Κάπως έτσι ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μας είπε το πρωί ότι δεν γνωρίζει για μισθούς των 200 ευρώ και ότι, αντίθετα, γνωρίζει πώς η ανεργία μειώνεται και ήρθε η ανάπτυξη (εδώ για όποιον αντέχει).


Δεν φτάνει που δεν έχει ιδέα τι γίνεται στην αγορά εργασίας, αλλά δεν κάνει τον κόπο να κοιτάξει τα στοιχεία που ανακοινώνει το διπλανό υπουργείο της συναδέλφου του Εφης Αχτσιόγλου.

Επίσης, είναι φανερό ότι ο κ. Παπαδημητρίου δεν παρακολουθεί τα στοιχεία που δημοσιεύονται τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ακόμα και στα μέσα που ανήκουν ή υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν διάβαζε θα ήξερε ότι οι εξευτελιστικοί μισθοί δεν είναι μεν σημερινό φαινόμενο (
εδώ ένα παράδειγμα από το 2014), αλλά στα δύο χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης η κατάσταση επιδεινώθηκε, αφού καταγράφονται περίπου 150 χιλιάδες εργαζόμενοι με μισθούς έως 200 ευρώ και άλλες 200 χιλιάδες με μισθούς από 200 έως 400 ευρώ (εδώ).


Και πρόκειται για στοιχεία υπεράνω πάσης υποψίας. Δεν τα δίνει κάποιος υπονομευτής από την αντιπολίτευσης, αλλά το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας (προσοχή του σημερινού, του αριστερού υπουργείου).


Δεν μιλάμε πλέον για τη «γενιά των 700 ευρώ», στην οποία υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις, αλλά έχουμε φτάσει στη «γενιά των 100 ευρώ» (εδώ).


Ενας υπουργός –όσο πλούσιος κι αν είναι, ακόμα και άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα να είναι– δεν δικαιούται να επιδεικνύει τέτοια άγνοια. Πολύ περισσότερο να πετάει κατάμουτρα στους ανθρώπους που τη ζουν τέτοιες κοτσάνες, σαν κι αυτές που πέταξε από τα πρωϊνά τηλεπαράθυρα ο κ. Παπαδημητρίου.

Επιτέλους, υπάρχουν κάποια όρια στην πρόκληση και στην επίδειξή της…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου