Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσία “ανασταίνει” τα πυρηνικά τραίνα του θανάτου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης!Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επαναφέρει τα θωρακισμένα τραίνα εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα τα οποία θα είναι ικανά να εκτοξεύσουν πυραύλους από οποιοδήποτε σημείο της αχανούς χώρας.
Τα τραίνα φαντάσματα ή τραίνα του θανάτου όπως τα αποκαλούσαν, φορτωμένα με πυρηνικούς πυραύλους ήταν ένα από τα “χαρτιά” της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

Σήμερα η Ρωσία ξαναβάζει αυτό το οπλικό σύστημα στην φαρέτρα της βάζοντας στις ράγες 12 συρμούς οι οποίοι θα είναι φορτωμένοι με 36 πυρηνικούς πυραύλους. Η τελική δοκιμή θα γίνει το 2019 και το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία Barguzin. Το πρώτο τραίνο θα εξοπλιστεί με 6 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κινητή μονάδα εκτόξευσης πυραύλων οι οποία θα μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου και θα μπορεί να εκτοξεύσει πυρηνικό πύραυλο.

Η κίνηση αυτή θεωρείται από τους Ρώσους ως απάντηση σε αυτό που θεωρούν επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου