Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με δενδρολίβανο και σκόρδο






Μαριναρισμένο κοτόπουλο στον φούρνο

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό με το φούρνο σας: Δώστε στο κοτόπουλο μια δροσερή γεύση λεμονιού και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά δημιουργήστε μια ακαταμάχητη απόλαυση!





Υλικά (4 Μερίδες)

1 κοτόπουλο (1,5 κιλό) κομμένο σε 8 κομμάτια



½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο

½ κούπα φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου

¼ κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και το εσωτερικό ψιλοκομμένο

Χοντρό αλάτι  για γαρνίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετήστε το κοτόπουλο και μαρινάρετε το με το λάδι, το δενδρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.


 Αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 245ο C. 

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα ταψί και περιχύστε το μαρινάρισμα. 

Ψήστε το κοτόπουλο για 30-40 λεπτά, αναποδογυρνώντας τα κομμάτια μόνο μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου