Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Charlie Hebdo: Απειλές για νέο χτύπημα μετά το εξώφυλλο με τους γυμνούς μουσουλμάνους










Σε εξέλιξη είναι η έρευνα του εισαγγελέα μετά από τις καταγγελίες που δέχονται οι εργαζόμενοι της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία έγινε στόχος εξτρεμιστικής επίθεσης το 2015.



Σύμφωνα με τον εκδότη του περιοδικού Εric Portheault ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Le Parisien, οι εργαζόμενοι του εβδομαδιαίου περιοδικού έλαβαν απειλητικά μηνύματα που έγραφαν: «θα πεθάνετε».






Η σατιρική εφημερίδα κυκλοφόρησε την Τετάρτη με εξώφυλλο στο οποίο απεικονίζεται ένα γυμνό ζευγάρι μουσουλμάνων.



Η γυναίκα φορά μόνο μια μαντίλα και ο άνδρας έχει μακριά γενειάδα ενώ τα γεννητικά τους όργανα είναι εκτεθειμένα. Η σχετική λεζάντα γράφει: «Η μεταρρύθμιση του Ισλάμ. Μουσουλμάνοι χαλαρώστε!».



Το σκίτσο έρχεται τη στιγμή που η Γαλλία είναι διχασμένη έπειτα από την απόφαση του δημάρχου των Καννών να απαγορεύσει στις μουσουλμάνες να κολυμπάνε φορώντας "μπουργκίνι". Εκείνος επικαλείται ζητήματα ασφαλείας, ενώ οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για ισλαμοφοβία.


Όπως αναφέρει ένας εκ των εκδοτών του περιοδικού, o Eric Portheault στην εφημερίδα Le Parisien, οι εργαζόμενοι του εβδομαδιαίου περιοδικού έλαβαν απειλητικά μηνύματα που γράφουν «θα πεθάνετε» ενώ άλλα «ανατριχιαστικά μηνύματα» και «ύβρεις» έχουν γραφτεί και στην σελίδα του Charlie Hebdo στο facebook για τα οποία η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε επείγουσα έρευνα.


Ο Portheault πρόσθεσε ότι το περιοδικό λαμβάνει απειλές για επιθέσεις από την αρχή του καλοκαιριού και υποστήριξε ότι «αυτό είναι κάτι που δεν τελειώνει».


Το σατιρικό περιοδικό που είχε γίνει στόχος αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015, όταν ένοπλοι ισλαμιστές μπήκαν στα γραφεία του στο Παρίσι και δολοφόνησαν εν ψυχρώ 12 ανθρώπους, έχει δεχθεί μια σειρά από απειλές και για άλλα σκίτσα του από τότε.


Η εφημερίδα είχε δεχθεί επίθεση στις 7 Ιανουαρίου του 2015 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου