Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Οι Γάλλοι απαγορεύουν το… burkini στις παραλίες τους – «Δεν συνάδει με τα ήθη μας»


To ή burkini είναι η λύση που βρήκαν οι… 
προοδευτικοί φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι για να μην πηγαίνουν οι γυναίκες τους με τις νικάμπ για μπάνιο. Το burkini καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα εκτός από το πρόσωπο και τις άκρες των χεριών και των ποδιών και είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να επιτρέπει στις γυναίκες να επιπλέουν. Στην πραγματικότητα είναι ένα είδος στολή δύτη με ενσωματωμένη κουκούλα, στολή κάπως πιο χαλαρή, ώστε να μην αποκαλύπτονται οι καμπύλες του σώματος.




Η κατασκευή του ξεκίνησε την περασμένη δεκαετία για τις μουσουλμάνες που ζούσαν στις χώρες της Ευρώπης και υποτίθεται ότι θα τις έκανε να μην δείχνουν πολύ παράταιρες με τις ευρωπαίες γυναίκες σε παραλίες και πισίνες. Στη Γαλλία όμως το αντιμετώπισαν ως ισλαμιστικό τέχνασμα για να γίνει αποδεκτή από τη φιλελεύθερη κοινωνία τους η υποτίμηση της γυναίκας και του δικαιώματός της να μην αισθάνεται ντροπή για το σώμα της και το απαγόρευσαν σε πολλές πισίνες, ξεθάβοντας έναν νόμο που έλεγε ότι απαγορεύεται το κολύμπι σε πισίνες με κανονικά ρούχα για λόγους υγιεινής.



Μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι Γάλλοι προχωράνε στην απαγόρευση του Burkini και στις παραλίες, με πρώτο τον δήμαρχο των Καννών, David Lisnar, o οποίος αιτιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη αμφίεση συμβολίζει τον ισλαμικό εξτρεμισμό και θα μπορούσε να προκαλέσει διενέξεις ανάμεσα στους πολίτες, τη στιγμή που η Γαλλία πενθεί δεκάδες θύματα των εξτρεμιστών. «Η εμφάνιση αυτή δεν σέβεται την ηθική και τον εκκοσμικευμένο χαρακτήρα του γαλλικού κράτους», συμπλήρωσε ο δήμαρχος και έγινε στόχος δεκάδων μουσουλμανικών οργανώσεων που διεκδικούν το δικαίωμα να… υποτιμούν τις γυναίκες τους.



(Η φωτογραφία που βλέπετε με την χαρούμενη γυναίκα είναι από διαφημιστικό κατάλογο εταιρίας που πουλάει burkini – κανείς δεν μπορεί να πει για το πως πραγματικά αισθάνονται οι γυναίκες που υποχρεώνονται να καλύψουν το σώμα τους ως κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου