Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

«Σφραγίζουν» πηγές σε όλη την Ελλάδα – Το νερό δεν μας ανήκει

Η παγκόσμια καταλήστευση με την δικαιολογία της προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζεται, αγνοώντας τους ανθρώπους με πραγματικό οικολογικό αίσθημα.
Στα πλαίσια της περίφημης Ατζέντα 21 πλέον, όχι μόνο απαγορεύεται σε κάποιον να συλλέγει το νερό της βροχής, αλλά η ΔΕΥΑΜΒ σφραγίζει οριστικά πάνω από 20 κοινόχρηστες βρύσες στην Πορταριά.


Αυτό ανακοίνωσε, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολος Γαλάτης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.
Όπως δήλωσε, στην Πορταριά θα επιλεγούν 8- 10 πηγές, οι οποίες θα μένουν ανοιχτές όλο τον χρόνο. Οι υπόλοιπες 22 θα σφραγιστούν.

Τέσσερις αστυνομικοί συνόδευσαν τους υπαλλήλους, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις από κατοίκους της περιοχής.
Πρώτη στάση ήταν στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, όπου η παρουσία συνεργείου και αστυνομικών δυνάμεων, προκάλεσε το ενδιαφέρον κατοίκων και επιχειρηματιών που συγκεντρώθηκαν στο σημείο.


Γιατί; Ποιός είναι ο λόγος;


Σύμφωνα με τον Απ. Γαλάτη η απόφαση είναι τελεσίδικη και η διοίκηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.«Δε γίνεται στην κεντρική πλατεία να υπάρχει μία βρύση στο δρόμο, μια στην πιάτσα των ταξί και μία στην Κρίτσα. Είναι υπερβολή. Η μία από τις τρεις θα κλείσει γιατί αυτή είναι η πολιτική μας» ανέφερε.


«Σφραγίζονται» όλες οι βρύσες λοιπόν, με σκοπό αργότερα, κανείς να μην μπορεί να βρει νερό από φυσικές πηγές και όλοι να πίνουμε από τα υδραγωγεία ή τα εμφιαλωμένα νερά.
«Δε γίνεται στην κεντρική πλατεία να υπάρχει μία βρύση στο δρόμο, μια στην πιάτσα των ταξί και μία στην Κρίτσα. Είναι υπερβολή. Η μία από τις τρεις θα κλείσει γιατί αυτή είναι η πολιτική μας» ανέφερε ο Απ. Γαλάτης και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται γιατί «ο κάθε πικραμένος τις χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετήσεις ίδιον όφελος»


.Σε περίπτωση δε ενός κραχ, η εύρεση νερού να γίνει δύσκολη.


Πηγές «σφραγίζονται» σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε άλλες δεν φτάνει πλέον φυσικό νερό αλλά νερό γεωτρήσεων.
2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΩΝΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΘΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή