Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τελεσίγραφο στην Αυστραλία από τον S&P




Η Αυστραλία έχει 12 μήνες για να επιδείξει βελτιώσεις στο έλλειμμά της χώρας, διαφορετικά βρίσκεται αντιμέτωπη με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οίκος Standard & Poor's.





Ο S&P, ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης μετά την απόφαση του να μειώσει την πιστοληπτική προοπτική της χώρας από σταθερή σε αρνητική, απειλώντας το αξιόχρεο της Αυστραλίας με υποβάθμιση, είπε ότι θα παρακολουθήσει την εξαμηνιαία αξιολόγηση του προϋπολογισμού της Αυστραλίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τον Μάιο του 2017 πριν προχωρήσει σε κάποια κίνηση.



«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την ικανότητα της κυβέρνησης να περάσει μέτρα για τα έσοδα και τις δαπάνες και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου τους επόμενους έξι με 12 μήνες» πριν υποβαθμίσουμε την πιστοληπτική αξιολόγηση σε ΑΑ+, δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη ο Άντονι Γουόκερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου.



Το μεγαλύτερο τρωτό σημείο της Αυστραλίας είναι το υψηλό εξωτερικό χρέος. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό η Αυστραλία να ενδυναμώσει τις δημοσιονομικές της επιδόσεις, δήλωσε ο Γουόκερ. «Πραγματικά, θέλουμε να τους δούμε να επιτυγχάνουν κάποιες από τις προβλέψεις τους (για δημοσιονομικό πλεόνασμα)», δήλωσε ο Γουόκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου