Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Τι προσόντα θα πρέπει να έχουν οι σκύλοι που προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση για τον εντοπισμό μετρητώνΤο υπουργείο Οικονομικών -όπως καταδεικνύει σχετική ανάρτησή του στη «Διάυγεια» -, αναζητεί… σκύλους για τον εντοπισμό μετρητών στα αεροδρόμια. Ήδη ορίστηκε η αρμόδια τριμελής επιτροπή με απόφαση της γενικής διευθύντριας οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου κυρίας Πηνελόπης Παγώνη η οποία καθορίζει και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να περιλαμβάνει το…. βιογραφικό των σκύλων.Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι σκύλοι –αναζητούνται τέσσερις- για να καταλάβουν τη θέση είναι οι ακόλουθες:


1. Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις φυλές Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.


2. Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας δώδεκα (12) έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.


3. Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).


4. Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και


β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).


5. Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης – ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).


6. Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.


7. Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.


8. Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).


9. Να είναι απόλυτα υγιείς, όπως αυτό θα διαπιστώνεται: α) με κλινική εξέταση (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση) που θα πραγματοποιείται είτε στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων της Πολεμικής Αεροπορίας είτε στο Γ’ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Γ’ ΚΝΟ) του Ελληνικού Στρατού είτε και στη Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δαπάνη της εξέτασης θα βαρύνει τον προμηθευτή.


10. Να είναι αποπαρασιτωμένα. Απαιτείται διενέργεια αποπαρασιτισμού δέκα (10) ημέρες πριν την παραλαβή. Ο έλεγχος θα γίνεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο.


11. Να μην πάσχουν από Δεμοδήκωση και Πανώδη Κερατίτιδα.


Διαβάστε την απόφαση εδώ:apofasi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου