Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Καραμπελιάς: Σχέδιο Λιβανοποίησης της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)



Σε τροχιά δραματικών εξελίξεων εισέρχεται η Ελλάδα, στα πλαίσια μία μακροχρόνιας στρατηγικής στόχευσης των Δυτικών σε συσχέτιση με τις Τουρκικές βλέψεις , όπου το προσφυγικό και η τραγική όπως την χαρακτήρισε από πλευράς Ελλάδας διαχείριση του, μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας ακόμη και σε «Λιβανοποίηση» της σε συνδυασμό με την δημογραφική της κατάρρευση , υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο ιστορικός και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς.



Όπως είπε: ‘’Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ ως αντιστάθμισμα της στρατηγικής ήττας της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και ειδικά την Συρία, αφενός για να κόψουν κάθε διάθεση της Ρωσίας για άνοιγμα στη Μεσόγειο, αφετέρου για να φέρουν και πάλι κοντά τους την Τουρκία, φαίνεται και με αφορμή το προσφυγικό να της προσφέρουν χώρο ζωτικής επιρροής στα Βαλκάνια , με υποβάθμιση της Ελλάδας και περιθωριοποίηση της, στη σκιά της Τουρκίας με ακόμη δε χειρότερους όρους για την Κύπρο.

Την ίδια ώρα κατά τον Γιώργο Καραμπελιά , η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να είναι μέρος του προβλήματος , αντί να καταδεικνύει το ρόλο της Τουρκίας, με μία κυβέρνηση που όπως είπε νόμιζε ότι με «χαζοχαρούμενες» ιδεοληψίες «ανοιχτών θυρών» θα απόφευγε το ρόλο του «μαύρου προβάτου» σε μία Ευρώπη που ούτως ή άλλως πάει να μας μετατρέψει σε ζώνη ασφαλείας και ανάσχεσης των προσφυγικών ρευμάτων προς τον Βορρά της.

Η κατάσταση αυτή , σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική ασφυξία στο εσωτερικό, κατά τον κ. Καραμπελιά , οδηγεί σε άνοδο και λύσεις φασιστικής ατζέντας, όσο το πολιτικό σύστημα δεν συνεννοείται στοιχειωδώς για λύσεις δημοκρατικού χαρακτήρα και αυτός κατά την γνώμη του είναι και ο σοβαρότερος κίνδυνος στη τρέχουσα περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου