Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Πρωτοφανής η παρουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη δεξίωση της Αμερικανικής Πρεσβείας. Βούτσης και κορυφαίοι υπουργοί.






Απόντες μόνο όσοι έλειπαν στην Κίνα και σε αποστολές στο εξωτερικό. Παρέτειναν την παραμονή τους στο χώρο της δεξίωσης τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν μέχρι τη λήξη της.





Σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο παρέλασε χθες από την αμερικάνικη πρεσβεία, με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Μέσα σε ατμόσφαιρα θερμής εγκαρδιότητας και παρατεταμένων συνομιλιών με τον απερχόμενο πρέσβη κ. David Pierce και ανώτερα στελέχη της πρεσβείας. Ο κ. Pierce φέρεται να συντάσσει τη συνολική έκθεσή του για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενόψει της αντικατάστασής του από τον σκληρό πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.




Για πρώτη φορά τόσο μαζική και εγκάρδια παρουσία ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στη μεγάλη δεξίωση της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αριστερής κυβέρνησης, όπως ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικ. Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Μεταφορών Χρ Σπίρτζης, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και η υφ Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη έδωσαν το παρών στη καθιερωμένη δεξίωση της πρεσβείας.










Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να βγάλουν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες και φυσικά να μιλήσουν με τον αμερικανό πρέσβη κ. David Pearce σχετικά με τα τεκταινόμενα της χώρας αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα. Εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι κάθισαν για αρκετή ώρα στην πρεσβεία και δεν πήγαν για τυπικούς λόγους.



Άλλωστε, είχαν κάθε λόγο να παραστούν στη δεξίωση, και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους αμερικανούς καθώς οι ΗΠΑ σε πολλές περιπτώσεις στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα με την Ευρώπη, στις τελευταίες κρίσιμες διαπραγματεύσεις.


Ξεχάστηκαν οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε συγκεντρώσεις και πορείες στην αμερικάνικη πρεσβεία, καταγγέλλοντας την αμερικανική πολιτική. Όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος αριστερός Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι προνομιακός συνομιλητής των ΗΠΑ.




Φυσικά στη δεξίωση ήταν και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Τασούλας,ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. 



Τα πηγαδάκια που στήθηκαν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα και όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες εκδηλώσεις, αντηλλάγησαν απόψεις και κλείστηκαν ραντεβού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παρόντες ήταν και πολλοί επιχειρηματίες.












Παρών στη δεξίωση μέχρι αργά ήταν επίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρωών Βασίλης Λεβέντης ο οποίος πολλές δημοσίως έχει δηλώσει ότι συνομιλεί με τον αμερικανικό παράγοντα. Χθες πάντως είχε τετ-α-τετ με τον κ. Pearce και όπως αναφέρουν αυτήκοες μάρτυρες, ο κ. Λεβέντης συζήτησε με τον αμερικανό πρέσβη τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από τους δανειστές, αλλα και την ανάγκη να στηριχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα στις πρωτοβουλίες της με πρώτη την απλή αναλογική και την αναθεώρηση του Συντάγματος.



Φανταζόμαστε ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Λεβέντης από μόνος του, θα μας ενημερώσει επακριβώς τι συζητήθηκε στη συνάντηση του με τον αμερικανό πρέσβη.http://www.nonpapernews.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου