Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο για όλους από το Σεπτέμβριο!



Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο,(Α.Λ.Π.) θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2016, στην Θεσσαλονίκη, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ίδρυση του στηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και ικανοποιεί ένα πάγιο μακροχρόνια αίτημα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, για πρόσβαση στην δια βίου μάθηση.



Για την πρώτη διδακτική περίοδο 2016 -2017 έχουν προγραμματισθείτρεις θεματικοί κύκλοι μαθημάτων, με εισηγητές διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, καθώς και άλλοςομιλητές καταξιωμένους ο καθένας στον τομέα του.


Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη απόγευμα, ώρες 17:00 έως 20:00., στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος», του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, (Γ. Παπανδρέου & Πλούτωνος).


Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει για ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως άτομα με αναπηρία, άνεργοι, πολύτεκνοι, κ.α.


Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους οι σπουδαστές, κι έχοντας τηρήσει τον ειδικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. θα λάβουν την ανάλογη βεβαίωση παρακολούθησης. Το αναλυτικό πρόγραμμα και η προκήρυξη των εγγραφών θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες,μέσω του τύπου και της ιστοσελίδας του Α.Λ.Π. www.alp.gr .

Με αφορμή την ίδρυση του νέου τμήματος Α.Λ.Π. στην Θεσσαλονίκη η Η Πρόεδρος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, κυρία Ελένη Βουγιούκαλου δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα, για την θερμή υποδοχή και την αμέριστη στήριξη που επεφύλαξε στο αίτημα των πολιτών της Θεσσααλονίκης να έχουν το δικό τους Α.Λ.Π..


Ο θεσμός των Α.Λ.Π. σε όλο τον κόσμο, ήταν, και ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να είναι, η πλέον επιβεβλημένη και χρήσιμη μορφή διά βίου εκπαίδευσης, καθώς οι συμμετέχοντες την επιλέγουν εθελοντικά και με μοναδικό σκοπό την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωση τους με ό,τι αυτό σημαίνει, τόσο για τους ίδιους όσο και ευρύτερα για την κοινωνία.


Προσκαλούμε λοιπόν στην φιλόξενη Θεσσαλονίκη τον κάθε πολίτη της που ασπάζεται τα παραπάνω να συμμετάσχει ως σπουδαστής στο Α.Λ.Π. Θεσσαλονίκης, και να γίνει κι αυτός ένας ενεργός και χρήσιμος πολίτης.


Από πλευράς μας υποσχόμαστε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του».


Περισσότερες πληροφορίες: www.alp.gr και στη γραμματεία του Α.Λ.Π. τηλ: 2821501060.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου