Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Μια υπαίθρια αγορά στην κατάψυξη



Στο Γιακούτσκ της Σιβηρίας, οι έμποροι πουλούν τα προϊόντα τους, κυρίως ψάρια, χωρίς να χρειάζονται κατάψυξη. Οι ίδιοι πρέπει να είναι καλά ντυμένοι για να μην παγώσουν καθώς η θερμοκρασία μπορεί να πέσει ακόμη και στους -50 βαθμούς Κελσίου.


Ίσως να πρόκειται και για την πιο κρύα αγορά σε όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για την υπαίθρια αγορά στο Γιακούτσκ της Σιβηρίας, όπου το χειμώνα ο υδράργυρος μπορεί να πέσει στους 50 βαθμούς υπό το μηδέν!

«Φέτος είναι ζεστά, μόνο —30 βαθμοί», δηλώνει ψύχραιμη η έμπορος προϊόντων Μαρία Στάρκοβα και εξηγεί ότι το πιο σημαντικό για να αντέξει κανείς το τσουχτερό κρύο είναι να έχει το κατάλληλο ντύσιμο.



Η υπαίθρια αγορά του Γιακούτσκ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια κατάψυξη και έτσι τα ψάρια, τα τυριά και όλα τα προϊόντα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.



Στο Γιακούτσκ μπορεί να βρει κανείς ό,τι χρειάζεται για να παρασκευάσει το παραδοσιακό πιάτο των κατοίκων της βόρειας Αρκτικής Σιβηρίας, τη Στρογκανίνα.



Η Στρογκανίνα, παρασκευάζεται από ωμό κατεψυγμένο ψάρι, συνήθως Σολωμό, κομμένο σε λεπτές κατά μήκος φέτες.


«Έχουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να φτιάξεις Στρογκανίνα», «άμα μπει στο ψυγείο το ψάρι, δεν είναι πια στρογκανίνα» εξηγεί η έμπορος της αγοράς του Γιακούτσκ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου