Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο ζωμός που ενεργοποιεί με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό σου!!!



Αθλητές υψηλού επιπέδου και ερευνητές διαιτολόγοι μιλούν για τα οφέλη του ζωμού από κόκαλα και πλέον λένε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το επόμενο «superfood» που έρχεται για να κάτσει στο… θρόνο και να αναλάβει τα ηνία.


Ο καλύτερος ζωμός γίνεται με τον βρασμό των οστών των πουλερικών ή το βόειο κρέας. Όμως η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, αφού μιλάμε για βρασμό μέχρι το κόκαλο να σπάσει. 

Μόλις τα κόκαλα βράσουν, σε ορισμένες περιπτώσεις μιλάμε ακόμα και για 48 ώρες, τότε απελευθερώνουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά δεν μπορεί να βρει κανείς σε μια τυπική δίαιτα, όπως για παράδειγμα το πόσιμο κολλαγόνο το οποίο καμία σχέση δεν έχει με ότι πωλείται στην αγορά.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο ζωμός δεν είναι κάτι καινούριο. Η σούπα με λαχανικά και μπαχαρικά αποτελεί μέρος των παραδοσιακών κινέζικων γευμάτων για χιλιάδες χρόνια. 


Δύο Αμερικανίδες ειδικοί σε θέματα διατροφής, η Μελίσα Γκελούλα και η Αλεξία Μπρι τονίζουν ότι ο ζωμός των οστών έχει τόσα πολλά οφέλη για τον οργανισμό τα οποία δεν μπορεί κανείς ούτε να υποψιαστεί. 

«Είναι γεμάτος ασβέστιο και μαγνήσιο το οποίο βοηθά στην υγεία των οστών, ενώ το κολλαγόνο από τα κόκαλα από τα οποία φτιάχνουμε το ζωμό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά το δέρμα».

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι  ο ζωμός από οστά είναι πολύ καλός για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πεπτικά και δερματικά προβλήματα.

Και οι δυο τους επισημαίνουν, ωστόσο, ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σούπα αυτή να χρησιμοποιούνται κόκαλα πολύς καλής ποιότητας.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο εν λόγω ζωμός είναι το ιδανικότερο ρόφημα για πρωινό. 

«Οι άνθρωποι που πίνουν μια κούπα από αυτό το ζωμό το πρωί, επειδή τους δημιουργείται στο στομάχι ένα αίσθημα ανακούφισης, αισθάνονται ότι είναι πανέτοιμοι να ξεκινήσουν μια όμορφη ημέρα», λένε.


Πώς γίνεται η σούπα

Για τη σούπα απαιτούνται

2 κιλά κόκαλα

Μια ρίζα τζίντζερ

2 με 3 πράσινα κρεμμύδια

3 με 5 ξερά κρεμμύδια

2 με 3 κλωναράκια σέλινο

Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, δύσμόσς, φύλλα δάφνης)

1 κ\σ ελαιόλαδο

Λίγο μηλόξυδο

2 με 3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Προαιρετικά μπορεί να προσθέσει κανείς λίγο κρέας και αλλα λαχανικά.


Εκτέλεση:

Αφού πάρει μια βράση το νερό προσθέτουμε τα οστά μαζί με το αλάτι και το λάδι καρύδας, στη συνέχεια τα λαχανικά, τα οποία έχουμε χοντροκόψει και στο τέλος το ξύδι μηλίτη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 8 ώρες.

Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο, αφαιρούμε το λίπος (ξεχωρίζει γιατί ασπρίζει και γίνεται σκληρό) και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο ή σε παγοθήκες στην κατάψυξη.

Για να τον καταναλώσει κανείς αρκεί να πάρει μια μικρή ποσότητα να της προσθέσει νερό και να την ζεστάνει στην κουζίνα... 

Ζωμος βοδινου / ζωμος απο μοσχαρι / Ζωμός κρέατος από κόκκαλα



Οι φανατικοί υποστηρικτές αναφέρουν ότι αποτελεί ένα ρόφημα κατάλληλο για μετά την άσκηση καθώς αναπληρώνει τους χαμένους ηλεκτρολύτες ενώ επανορθώνει και χτίζει τους μύες. 

Έτσι πολλοί διαλέγουν έναν ζωμό για ενυδάτωση αλλά και για να ζεσταθούν μετά την προπόνηση.

Ο ζωμός κρέατος έχει πολλά οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:  

Μεταλλικά στοιχεία με αντιφλεγμονώδη δράση: Ανακουφίζει από κρύωμα και γρίπη ενώ δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Προστατεύει τις αρθρώσεις: Κρατά τις αρθρώσεις υγιείς, χωρίς πόνο ενώ προστατεύει από την οστεοπόρωση.


Δυναμώνει τα κόκαλα: Φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο μεταφέρονται από τα μαγειρεμένα κόκαλα στον ζωμό και έτσι τα προσλαμβάνουμε σε μεγάλες ποσότητες.  

Θεραπεύει και θωρακίζει το έντερο: Βοηθά στη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας και της δυσκοιλιότητας ακόμα και στην δυσανεξία σε πολλές τροφές. Το κολλαγόνο που περιέχει, αποκαθιστά την ζημιά στο πεπτικό σύστημα καθώς μειώνει το φούσκωμα και την ευαισθησία σε διάφορες τροφές. 

Σου χαρίζει νεανικό, πιο υγιές δέρμα: Περιέχει βιταμίνες που κάνει την επιδερμίδα πιο λεία, θεραπεύει τις μελανιές και τους τραυματισμούς. Κάνει το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά.

Σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα, να νιώσεις καλύτερα και σου δίνει ενέργεια: Βελτιώνει τη μνήμη, ενώ βοηθά στην πέψη, στην αποτοξίνωση και στην έκκριση γαστρικών οξέων.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Περιέχει ένα αμινοξύ που δίνει αλμυρή γεύση και σε κάνει να τρως λιγότερο. Πολλές δίαιτες περιλαμβάνουν τον ζωμό αυτό σαν βασική τροφή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου