Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η τραγική ιστορία του 14χρονου που εκτελέστηκε για ένα έγκλημα που δεν έκανε - Σε 10 λεπτά βγήκε η ετυμηγορία των λευκών ενόρκων



Ο George Stinney Jr,, αφρικανική καταγωγής, ήταν ο νεότερος άνθρωπος που εκτελέστηκε τον 20ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Αυτός ο νεαρός μαύρος ήταν μόλις 14 ετών τη στιγμή της εκτέλεσης του στην ηλεκτρική καρέκλα, στις 14 Ιουνίου 1944.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του και μέχρι να φτάσει ως την αίθουσα της εκτέλεσης, το αγόρι κρατούσε στα χέρια του τη Βίβλο και φώναζε για την αθωότητά του.

Ο George κατηγορήθηκε άδικα για τη δολοφονία δύο λευκών κοριτσιών, της Betty 11 και της Mary 8 ετών αντίστοιχα, τα σώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στο σπίτι όπου ζούσαν το αγόρι και οι γονείς του.



                                                         Mary Emma Thames


                                                         Betty June Binnicker

Εκείνη την εποχή, όλα οι ένορκοι ήταν λευκοί. Η δίκη διήρκεσε περίπου δύο ώρες και οι ένορκοι έβγαλαν την απόφαση της ποινής μέσα σε 10 λεπτά.

Στους γονείς του παιδιού, που απειλούνταν, απαγορεύτηκε να συμμετάσχουν στη δίκη και τους διέταξαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Πριν από τη διεξαγωγή της δίκης, ο George πέρασε 81 ημέρες κράτησης χωρίς να δει τους γονείς του για τελευταία φορά.




Ήταν φυλακισμένος μόνος στο κελί του, 80 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη όπου έμενε με τους γονείς του.

Η ακρόασή του έγινε χωρίς την παρουσία των γονιών του ή δικηγόρου.




Ηλεκτρικό φορτίο 5380 βολτ διαπέρασε το σώμα του αγοριού που εκτελέστηκε για ένα έγκλημα, που δεν έκανε ποτέ...



 Aime Ruffner με πορτρέτο του αδελφού της George Stinney 


Χρειάστηκαν 70 χρόνια για να αναγνωριστεί η αθωότητά του από έναν δικαστή στη Νότια Καρολίνα, o οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε δίκαιη δίκη και ότι το παιδί κατηγορήθηκε άδικα, χωρίς την ύπαρξη επαρκών στοιχείων. 




Η εκτέλεση του George Stinney



Ο George Junius Stinney Jr. (21 Οκτωβρίου 1929 - 16 Ιουνίου 1944), ήταν 14χρονος Αφροαμερικανός καταδικασμένος για δολοφονία ως αποτέλεσμα μιας δίκης με φυλετικές διακρίσεις και διάκρισης το 1944 στην πατρίδα του στο Alcolu της Νότιας Καρολίνας . Είναι ο νεότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 20ό αιώνα που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.




Μουσικό βίντεο για το τραγούδι του P-Dash "George Stinney", το οποίο ακολουθεί τα αληθινά γεγονότα της ιστορίας του νεώτερου ατόμου που έχει δοθεί ποτέ θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου