Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Άγριο ξύλο στο Πολυτεχνείο: «Δε θέλω να βρεθώ μαχαιρωμένος» γράφει στην επιστολή παραίτησής του ο Κοσμήτορας



"Ως Κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της Σχολής μου"

Άγριο ξύλο έπεσε στο Πολυτεχνείο με διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές να δέχονται γροθιές στο κεφάλι αλλά και ύβρεις από έναν φοιτητή και άλλα δύο άτομα αγνώστων στοιχείων.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη τις προηγούμενες ημέρες αλλά γνωστοποιήθηκε χθες, οδήγησε τον Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Παναγιώτη Ψαράκκο, να υποβάλλει την παραίτησή του.


Στην επιστολή που έστειλε προς τον Πρύτανη του Ιδρύματος Γιάννη Γκόλια μετά το σοβαρό επεισόδιο, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι δεν επιθυμεί να είναι 

«ο Κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ».

Έτσι τόσο απλά τα λέει ο Κοσμήτορας   της Σχολής Εφαρμοσμένων και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ   Παναγιώτης Ψαράκκος, στην επιστολή παραίτησης προς τον Πρύτανη του Ιδρύματος Γιάννη Γκόλια, μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο.

Ο Κοσμήτορας κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Στην επιστολή παραίτησης ο Κοσμήτορας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Α. Ως Κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές  και υπαλλήλους της Σχολής μου.

Β. Η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση , για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά , έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τρία μέλη της Σχολής ΕΜΦΕ χτυπημένους στο κεφάλι και να κινδυνεύουν ζωές.

Γ. Απεχθάνομαι κάθε μορφή βίας και δεν θέλω να είμαι ένας Κοσμήτορας που θα υποχρεωθεί να χειροδικήσει πάνω σε ένα φοιτητή.

Δ. Ελπίζω ότι η πράξη μου αυτή θα ενεργοποιήσει όσους αγαπούν το ΕΜΠ, ώστε να βρουν τρόπους να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων και των φοιτητών μας, τώρα και όχι όταν θα είναι πολύ αργά.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου