Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στις Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ




Ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση εβδομάδων η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων άνεργων και ΑΜΕΑ στις προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card.

Άνεργοι και ΑΜΕΑ που έχουν ενεργοποιήσει την κάρτα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ μπορούν να φορτώσουν τις δωρεάν μετακινήσεις από τα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η φόρτιση γίνεται μόνο σε αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια.


Η διαδικασία έχει αναλυτικά ως εξής:

Ο δικαιούχος μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. 

Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.




Για τους άνεργους, οι δωρεάν μετακινήσεις ισχύουν για 30 μέρες από τη στιγμή της φόρτισης οπότε και θα πρέπει να γίνεται νέα φόρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου