Μια ξεχωριστή πίτσα με τραγανή βάση από chips πατάτας και πολύ λαχταριστή γεύση. Το αβγό στο τέλος, κάνει τη γευστική διαφορά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ανδρέας Λαγός
Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Υλικά
1 μέτρια πατάτα πλυμένη καλά και κομμένη σε πολύ-πολύ λεπτές φέτες (σαν φλοίδες)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1-2 αβγά
3 φέτες προσούτο
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τις φέτες πατάτας, απλώνοντας τες ώστε να καλυφτεί ομοιόμορφα ο πάτος. Αλατοπιπερώνετε.
Σκορπάτε πάνω το βούτυρο και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να είναι ελαφρώς τραγανές.
Αλείφετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και το τυρί, σπάτε το αβγό στο κέντρο και με ένα πιρούνι το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το αβγό και να λιώσει το τυρί.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, βγάζετε την πίτσα σε ένα πιάτο, τοποθετείτε από πάνω ομοιόμορφα το προσούτο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Tips
Η φωτιά στην αρχή πρέπει να είναι δυνατή για να γίνουν τραγανές οι πατάτες, αλλά αν δείτε ότι παίρνουν αρκετό χρώμα, κατεβάστε λίγο τη θερμοκρασία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Υλικά
1 μέτρια πατάτα πλυμένη καλά και κομμένη σε πολύ-πολύ λεπτές φέτες (σαν φλοίδες)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1-2 αβγά
3 φέτες προσούτο
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τις φέτες πατάτας, απλώνοντας τες ώστε να καλυφτεί ομοιόμορφα ο πάτος. Αλατοπιπερώνετε.
Σκορπάτε πάνω το βούτυρο και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να είναι ελαφρώς τραγανές.
Αλείφετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και το τυρί, σπάτε το αβγό στο κέντρο και με ένα πιρούνι το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το αβγό και να λιώσει το τυρί.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, βγάζετε την πίτσα σε ένα πιάτο, τοποθετείτε από πάνω ομοιόμορφα το προσούτο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Tips
Η φωτιά στην αρχή πρέπει να είναι δυνατή για να γίνουν τραγανές οι πατάτες, αλλά αν δείτε ότι παίρνουν αρκετό χρώμα, κατεβάστε λίγο τη θερμοκρασία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου