Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αυτό είναι το κατάντημα της Ουκρανίας – Παντού σβάστικες και νεοναζί, ακόμη και σε εμπορικό κέντρο




Όταν ένας τόπος έχει κοντή μνήμη είναι καταδικασμένος. Όταν ένας τόπος θριαμβολογεί και υποστηρίζει εκείνους που έσφαξαν τους παππούδες του δεν έχει μέλλον.


Στην Ουκρανία όπου κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι ναζί δολοφόνησαν το 1/5 του άμαχου πληθυσμού και έστειλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης το άλλο ένα πέμπτο, στην Ουκρανία που πριν από τον πόλεμο με τους ναζί είχε 41,7 εκατομμύρια πληθυσμού, και μετά τον πόλεμο είχαν μείνει μόνο 27,4 εκατομμύρια άνθρωποι, σήμερα το πρόσωπο του τέρατος έχει κάνει και πάλι την εμφάνιση του. 

Οι ναζί υψώνουν παντού τα εμετικά τους σύμβολα.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το εμπορικό κέντρο Γκοροντόκ στο Κίεβο όπου σε κεντρική σκάλα του κτιρίου εικονίζεται αποτυπωμένη πάνω στα σκαλοπάτια, η σβάστικα. 

Και αυτό έγινε με την ανοχή και με ευθύνη των υπευθύνων του κέντρου. Το βίντεο, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Ντολίνσκι, διευθυντή του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ουκρανίας, που το αναπαρήγαγε στο τουίτερ, προέρχεται από γυναίκα που το τράβηξε με το κινητό της το περασμένο Σάββατο. 

Το ανατριχιαστικό είναι ότι κανείς δε μοιάζει να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται και οι πελάτες που διακρίνονται στο βίντεο, εμφανίζονται ατάραχοι να περπατούν πάνω ή δίπλα από τα σκαλιά με τον αγκυλωτό σταυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου