Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης



Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) διοργανώνει ημερίδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους.


Η ημερίδα-εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη 20 Νοεμβρίου), ώρες 16:50-21.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50, Αθήνα).

Τον συντονισμό θα έχει η Άννα Απέργη, μέλος του ΣΥΔ, ενώ άτομα με αναπηρία θα μπορούν να χρησιμοποιούν την είσοδο του Πνευματικού Κέντρου από την οδό Σόλωνος. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία στη Βουλή, χωρίς συνθήματα και πανό, με κεριά, σε μνήμη όσων τρανς ανθρώπων υπήρξαν θύματα του τρανσφοβικού μίσους σε όλον τον κόσμο.


Το πρόγραμμα της διημερίδας 




Ημερίδα το απόγευμα, σιωπηλή πορεία το βράδυ

Με την καθιερωμένη σιωπηλή πορεία στη Βουλή, το βράδυ, και νωρίτερα το απόγευμα με την ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα για όγδοη χρονιά οι εκδηλώσεις του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης.

Πρόκειται για ημέρα μνήμης και τιμής στους ανθρώπους που έπεσαν θύματα βίας για λόγους ταυτότητας φύλου σε όλο τον κόσμο.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΣΥΔ, η Περιφέρεια Αττικής τιμά τη φετινή ημέρα τρανς μνήμης με ανάρτηση πανό στο κτίριό της στην οδό Συγγρού από χθες μέχρι αύριο.

Η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) αρχίζει στις 5 το απόγευμα με προβολή βίντεο, ομιλία από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων Λευτέρη Παπαγιαννάκη, χαιρετισμούς ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων και την κεντρική ομιλία από την πρόεδρο του ΣΥΔ Μαρίνα Γαλανού.



Ακολουθούν: στις 6.15 χαιρετισμός εκ μέρους της βουλευτού Αννέτας Καββαδία, εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και ομιλίες του Πάνου Παπαδόπουλου, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υγείας, του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, διευθυντή του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, εκπροσώπου ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων και της δικηγόρου Αννυς Παπαρρούσου για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Στις 7.30 το απόγευμα αρχίζει το πολιτικό πάνελ με τη συμμετοχή των βουλευτών Κώστα Δουζίνα (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνου Καραγκούνη (Ν.Δ.) και των πολιτικών Θ. Μαργαρίτη (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) και Γιάννας Παναγοπούλου (Ποτάμι), σε συντονισμό της δημοσιογράφου Τζίνας Μοσχολιού.


Στις 9 το βράδυ θα διαβαστεί ψήφισμα για τη διεθνή ημέρα και θα ξεκινήσει η σιωπηλή πορεία μνήμης και τιμής με κατάληξη τη Βουλή, χωρίς συνθήματα και πανό, με κεριά, στη μνήμη των τρανς θυμάτων τρανσφοβικού μίσους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου