Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Με λαμπρότητα και τιμές η Χαλκίδα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας από την Σκόπελο




Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Χαλκίδα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, με την ονομασία «Δημήτρια», τα οποία εδώ και 26 χρόνια έχουν  καταστεί θεσμός για την Τοπική Εκκλησία.


Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.



Με προεξάρχοντα, λοιπόν, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον Ιερό Κλήρο της Χαλκίδος, τον Δήμαρχο Χαλκιδεών κ. Χρήστο Παγώνη, τους εκπροσώπους της Σχολής Πεζικού και άλλους εκπροσώπους των Αρχών και πλήθος του ευσεβούς Λαού, η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου.




Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας συνόδευσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπασταμούλος, εκτελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, μαζί με Κληρικούς της Νήσου Σκοπέλου, αλλά και πολλούς  ευσεβείς Σκοπελίτες και Γλωσσιώτες.


Στην πλατεία Ηρώων Χαλκίδας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε την Παναγία και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Κληρικούς και τους Σκοπελίτες, για την «μεγάλη ευλογία» της μεταφοράς της Ιερής Εικόνος στην Χαλκίδα.


Στη συνέχεια η Ιερή Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου εψάλη η Ιερή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου